Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Átgázoltak a portugálok Svájcon

Zátyi Tibor 2022. december 06., 23:13

Az utolsó nyolcaddöntő lett a legsimább a katari labdarúgó-világbajnokságon, a Cristiano Ronaldo nélkül felálló Portugália – az ötszörös aranylabdás csereként pályára lépett – 6–1-re ütötte ki Svájcot kedden este.

Átgázoltak a portugálok Svájcon
Gáláztak a portugálok Fotó: Abedin Taherkenareh/EPA/Agerpres

Előzetesen az egyik legkiegyensúlyozottabb párharcként tekintettek erre a találkozóra, ám a végeredmény és a pályán látottak szerint is sokkal jobb volt Portugália, mint Svájc.

A gólgyártást a Benfica 21 éves támadója, a válogatottban először kezdőként pályára lépő Goncalo Ramos kezdte, rendkívüli erővel bombázott a hálóba, majd fél óra játékot követően a veterán Pepe bólintott a kapuba – ő lett a legidősebb gólszerző a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában 39 évesen és 283 naposan. Svájc a szünet előtt egy szépítési lehetőséget elpuskázott, így 2–0-nál mentek pihenni.

Térfélcserét követően csak egy csapat volt a pályán, a portugálok gyorsan növelték előnyüket, ezúttal is Ramos volt eredményes, majd Guerreiro is betalált, az 55. percben végleg eldőlt a meccs. Habár Svájc nagyon hamar válaszolt, Akanjo pöckölt az üres kapuba, esélye sem volt közelebb férkőzni. Ramos megrúgta a vébé első mesterhármasát, majd pályára lépett Cristiano Ronaldo is. Az aranylabdás támadó szeretett volna betalálni, ám a hatodik gól végül nem neki jött össze, hanem a hajrában Leaónak – 6–1-re nyert Portugália és készülhet a Marokkó elleni negyeddöntőre.

Ezzel véget értek a nyolcaddöntős mecscek, két nap szünet következik a vébén, majd pénteken kezdődnek a negyeddöntők.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő
Portugália–Svájc 6–1 (2–0),
gólszerzők Ramos (17., 51., 67.), Pepe (31.), Guerreiro (55.), Leao (90+2.), illetve Akanji (58.)

A negyeddöntők programja: pénteken 17 órától Brazília–Horvátország, 21 órától Hollandia–Argentína, szombaton 17 órától Marokkó–Portugália, 21 órától Anglia–Franciaország.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.