Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

A marokkóiak megállították a spanyol futballgépezetet

Horváth Bálint Ottó 2022. december 06., 20:26 utolsó módosítás: 2022. december 06., 20:37

Nagy meglepetéssel ért véget Spanyolország és Marokkó keddi nyolcaddöntője a katari labdarúgó-világbajnokságon. A spanyolok hiába támadták végig a mérkőzést, képtelenek voltak betalálni, még a büntetőpárbajban sem, ahol az afrikai együttes jutott tovább.

A marokkóiak megállították a spanyol futballgépezetet
Képtelenek voltak a gólra a spanyolok, Marokkó mindvégig szervezetten játszott Fotó: Li Gang/Xinhua/Agerpres

A spanyolok az összecsapás elejétől hatalmas fölényben játszottak, az első lehetőség mégis szabadrúgás után a marokkóiak előtt adódott. Az első félidő közepén túl alakította ki az első helyzetét a spanyol csapat, remek kiugratás után Asensio az oldalhálóba lőtt. Ezt leszámítva Marokkó volt veszélyesebb a kapura, Mazraoui távoli próbálkozását kellett védenie Unai Simonnak, majd a szünet előtt egy szabadrúgásnál nem tudott felszabadítani a spanyol védelem, Aguerd pedig fölé fejelt.

A térfélcsere után is hiába uralta a játékot a spanyol csapat, nem tudta feltörni az ellenfél szervezett védelmét, így mindössze szabadrúgás után veszélyeztetett, Olmo próbálkozását Bono hárította. A hajrához közeledve még jobban beszorították a marokkóiakat, de igazán veszélyes akciót nem tudtak kidolgozni, Morata ugyan kétszer is helyzetbe került, de nem találta el a kaput.

Következett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, amelyben tovább hajszolták a győztes gólt a spanyolok, de ehhez a 104. percben Marokkó volt közelebb, Cheddira nagy helyzetet hagyott ki, Unai Simon mentett. A legvégén a spanyol gárdának mégis megvolt az esélye a győzelemre, a kevéssel azelőtt beállt Sarabia a kapufát találta el.

Jöttek a tizenegyesek, ahol a spanyol játékosok közül senki sem tudott betalálni, Sarabia, Soler és Busquets is rontott, miközben a marokkóiaktól egy hiba mellett Sabiri, Ziyech és Hakimi is betalált, így nagy meglepetésre ők jutottak be a negyeddöntőbe, ahol a Portugália–Svájc párharc győztesével találkoznak.

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő:
Spanyolország–Marokkó 0–0, 0–3 tizenegyesekkel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.