Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: „ezt a meccset minél hamarabb el kell felejteni”

Zátyi Tibor 2023. augusztus 17., 13:27

Habár győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC ellen, így továbbjutott a labdarúgó Román Kupa playoffkörébe az FK Csíkszereda, Ilyés Róbert vezetőedző egyáltalán nem volt elégedett a játékkal. A hazaiaktól Marucza Csanád bizakodóan nyilatkozott.

Ilyés Róbert: „ezt a meccset minél hamarabb el kell felejteni”
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

Az FK Csíkszereda szerdán délután 1–0-ra nyert a Székelyudvarhelyi FC otthonában, a sétatéri stadionba kilátogató több mint ötszáz néző két ellentétes félidőt láthatott. Az első játékrészben a csíki csapat akarata érvényesült a pályán és szerzett megérdemelten gólt, a másodikban már a hazaiak irányítottak, beszorították a 2. ligás vendégüket és több helyzetet kihagytak.

A Székelyudvarhelyi FC alapembere, Marucza Csanád szerint az első félidőben nem jött ki a lépés, a másodikra viszont nagyon összeszedték magukat.

„A szünetben Lucian Nicolau edző felrázta a csapatot, én kikerültem a szélre, középen nem éreztem úgy a játékot az első félidőben. Rajtuk voltunk, látszott a csíkiakon, hogy nem találják egymást a pályán, húzták az időt, a játékot mi irányítottuk, szögletekig, szabadrúgásokig jutottunk, nem adtak meg egy gólt nekünk” – sorolta a jobbszélső.

A mérkőzés végén óriási feszültség uralkodott a pályán, egymás után villantak a sárga lapok, történt egy kis kakaskodás is a csíki tizenhatosban. „Nem adtak meg nekünk egy tizenegyest, ahogy én láttam a pályán és a társaim is, szerintünk az volt. Ha azt megadták volna, akkor szerintem megfordul a mérkőzés sorsa, és a hosszabbításban felül kerekedünk Csíkszeredán.

Így is nagyon jó eredményt értünk el, helyt álltunk, a csapat pedig nagyon jó úton halad, és ha ezt így folytatjuk, akkor csak még jobbak leszünk.

Fel vagyunk készülve a szezonrajtra és nagyon várjuk az első bajnoki meccset” – osztotta meg tapasztalatait Marucza Csanád.

Fotó: László Ildikó

A csíkiak vezetőedzője, Ilyés Róbert nem tudja elfogadni, hogy egy alacsonyabb osztályban szereplő együttes ekkora nyomást gyakoroljon csapatára. „Számomra elgondolkodtató, hogy egy jó első félidő után, amikor jóformán esélyt sem adtunk az ellenfélnek, nem is közeledtek a kapunkhoz, pontosan ellentétes második félidőt játsszunk.

Nem tudom elfogadni, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat ilyen nyomást helyezzen ránk. Vannak rutinos játékosaim, akiktől többet várok el.

Nem lehetnek olyan kifogások, hogy a pálya minősége nem felelt meg, hogy nem tudtuk a mi játékunkat hozni, hiszen az ellenfél is ezen a pályán játszott.

Az egyetlen pozitívum a továbbjutás, minél hamarabb szeretném ezt a mérkőzést elfelejteni”

– mondta.

Az első félidőben több nagy helyzetet kialakított a csíki együttes, ebből egyet gólra is tudott váltani. „Megvannak a lehetőségeink, de nem tudjuk megbüntetni az ellenfelet, nincs meg a második gól, hogy lezárjuk a meccset. Hiányzik az átütő erő, még rengeteget kell fejlődjünk. Hiszen a közeljövőben, amikor jobb képességű csapatokkal játszunk, biztos, hogy meg fognak minket büntetni” – folytatta.

Fotó: László Ildikó

Ilyés szerint az SZFC elleni kupameccs nem volt jó felkészülés a szombaton 12 órakor kezdődő, Vajdahunyadi Corvinul elleni bajnoki meccsre.

„A legutóbbi találkozónkhoz képest hét játékost is pihentettem Székelyudvarhelyen.

A Román Kupát is komolyan vesszük, mert minél tovább akarunk jutni. Én a keret összes játékosára számítok, azokra is, akik ezen a meccsen a pályán voltak.

A második félidőben nem látszott a két csapat közötti osztálykülönbség. Mi az utolsó percekben bepánikoltunk, mivel eddig nem szorultunk olyan helyzetekbe, amikor a kapus a védőlánc mögé lövi be a labdákat. Ezek sok veszélyt hordoznak magukban, az udvarhelyiek pedig éltek ezzel a lehetőséggel, erre építették támadásaikat, mi pedig átvettük ugyanezt a stílust, de sikertelenül, nem volt bennünk elég merészség” – zárta gondolatait Ilyés Róbert.

Az FK a 2. Liga harmadik fordulójában, szombaton 12 órakor a másodosztályban újonc, de komoly játékerőt képviselő Vajdahunyadi Corvinul vendége lesz. Az SZFC számára jövő hét végén kezdődik a bajnokság, a 3. Liga nyitófordulójában a Kézdivásárhelyi SE-t fogadja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.