Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Így értékeltek az angolok elleni győzelem után a főhősök

Sebestyén Ervin 2022. június 05., 11:33 utolsó módosítás: 2022. június 05., 17:15

A magyar labdarúgó-válogatott álomszerűen kezdte a Nemzetek Ligáját, az első mérkőzésén 1–0-ra legyőzte a hosszú ideje veretlen angol nemzeti gárdát. Meghatódva és önkívületi állapotban nyilatkoztak a játékosok és a szövetségi kapitány.

Így értékeltek az angolok elleni győzelem után a főhősök
Jól teljesített Magyarország védelme az angolok ellen Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Ezen a mérkőzésen Anglia ugyan valamivel többet birtokolta a labdát, a vendégek magasan próbáltak letámadni minket, főleg a gólunk után, de összességében nagyon kiegyenlített mérkőzés volt” – kezdte az értékelést a magyarok mestere, Marco Rossi.

Az olasz szakember kiemelte, hogy a győzelem kulcsa a csapategység volt és végre teljes szívvel küzdöttek a játékosok. Tisztában van vele, hogy akár 2–0-s győzelmet is arathattak volna, de számukra a siker és a három pont a lényeg.

Nem volt egyértelmű, hogy ki végezze el a tizenegyest, hárman is ott álltunk a labdánál. Nem éreztem azt, hogy bárki vagy bármi elbizonytalanított volna, így magabiztosan vállaltam el a büntetőt. Óriási öröm, hogy ennyi gyerek előtt játszhattunk, hatalmas erőt adtak nekünk végig. Ez a győzelem róluk is szól

– értékelt Szoboszlai Dominik, a győztes gól szerzője.

 

„Hosszú idő óta ez volt a legjobb mérkőzésünk csapatszinten. Nagyon sokat hozzátett mindenki a találkozóhoz, és ennek meg is lett a gyümölcse” – mondta Sallai Roland, aki szintén remekül teljesített.

A magyar nemzeti gárda csapatkapitánya, Szalai Ádám úgy nyilatkozott, hogy az angolok elleni teljesítményük abszolút kimagasló, válogatottsága óta ez a győzelem benne van a top három mérkőzésben, amin részt vett. Az első hetvenöt percben mutatott játékukkal elégedettek, ezt a mentalitást és odaadást szeretnék továbbvinni a következő találkozókra.

A másik csoportmeccsen Olaszország hazai pályán fogadta Németország legjobbjait, végül 1–1-es döntetlent játszottak, így az első forduló után Magyarország három ponttal vezeti az A divízió 3. kvartettjét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.