Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén is főleg helyi játékosokra alapoz a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2022. augusztus 26., 11:58 utolsó módosítás: 2022. augusztus 26., 11:59

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina mindkét csapata Bukarestben lép pályára a hétvégén kezdődő női labdarúgó-bajnokságokban: az élvonalban szereplő együttes a Fair Play, míg a 2. ligás fiókcsapat az FCSB vendége lesz. László Béla klubelnökkel beszélgettünk a csapat helyzetéről, célkitűzéseiről.

Idén is főleg helyi játékosokra alapoz a Vasas Femina
Eddig a Román Kupában találkozott egymással a Vasas Femina és az FK Csíkszereda, idén pedig a bajnokságban is összecsapnak, már a második fordulóban Fotó: Veres Nándor

Mozgalmas nyár után van a Vasas Femina, az U17-es csapat augusztus elején részt vett a Diósgyőrben rendezett DVTK Girls Cup elnevezésű felkészülési tornán, a lányok a harmadik helyen végeztek az erős nemzetközi mezőnyben. A héten véget ért a felkészülési időszak, szombaton már élesben megy a játék, az 1. Liga nyitófordulójában a Bukaresti Fair Play vendége lesz a Vasas Femina.

„Nagyon fiatal a csapatunk, gyakorlatilag szinte mindenki ifjúsági korosztályú a keretben. Ez nagyon jól hangzik, hogy hazaiak alkotják a csapatot, de ez a teljesítményünkben visszaüthet még, ezért szeptemberben szeretnénk pár tapasztaltabb játékost hozni a csapathoz, hogy kicsit ellensúlyozzuk a korbeli különbséget. A nyári felkészülésünk jól sikerült, több játékosunkat behívták a korosztályos válogatottba is, mindenkit mozgásban tudtunk tartani” – mondta László Béla, a Vasas Femina elnöke.

Az új szezonnal kapcsolatos céljaik továbbra sem változtak: a fiatalok minél több tapasztalatot szerezzenek, és idén is szeretnének bejutni a felsőházi rájátszásba. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel több csapat is hasonló játékerőt képvisel. 

Fotó: Veres Nándor

Az élvonalból eltűnt a tavalyi ezüstérmes Borgóprundi Heniu, a Beszterce-Naszód megyei együttes megszűnt, játékosai átkerültek a frissen alakult Besztercei Gloria női csapatához, amelyet végül felvettek a másodosztályba. A fő esélyes idén is az egyeduralkodó Kolozsvári U Olimpia, kihívója pedig a Temesvári Poli lesz.

„Nagyot fejlődött a női foci Temesváron, rendbe rakták az utánpótlásukat. A felnőtt csapatot a korábbi szövetségi kapitány, Mirel Albon irányítja, ott hosszú távra terveznek. A dobogóra még esélyes a frissen feljutott Bukaresti Carmen is, portugál edzőjük van, Közép-Amerikából igazoltak játékosokat, érdekes projekt ez is.

A felsőház maradék három helyére pedig legalább öt csapat pályázik: Alexandria, az FK Csíkszereda, Arad, mi és talán a Marosvásárhelyi Ladies. Hogy gyengébb vagy erősebb lesz-e az idei bajnokság, mint a tavalyi, az csak menet közben derül ki, de az biztos, hogy izgalmas, kiegyensúlyozott pontvadászatunk lesz”

– elemezte az esélyeket a klubelnök.

Fotó: Veres Nándor

László Béla kiemelte, hogy csapata továbbra sem kapja meg a kellő támogatást a városvezetéstől.

„A körülmények nem változtak, mindig ugyanazokat az utcákat járjuk, csak magunkra és a támogatói körünkre számíthatunk, így ezen a szinten tudjuk csak továbbvinni a Vasas Feminát. Magyarországon olyan körülmények vannak, hogy nehéz megtartani a játékosainkat, aki kicsivel jobb, rögtön viszik el.

A magyar élvonalban jelenleg öt saját nevelésű labdarúgónk van, ketten közülük csapatkapitányok. Beváltak, szeretik őket. Mi önerőből ezt az elvándorlást nem tudjuk megállítani, hogy ne az állandó fiatalítás történjen nálunk, hanem az idősebb, tapasztaltabb labdarúgóinkat is tudjuk megtartani”

– tette hozzá László Béla.

A Vasas Femina mindkét együttesét Székely János vezetőedző irányítja.

Női labdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as szezon, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.