Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Huszonegy új csapat huszonhárom helyre a 3. Ligában

Zátyi Tibor 2024. július 04., 17:40

A Román Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy mely csapatok búcsúztak a 3. Ligától, illetve az osztályozókat követően tudjuk, kik veszik át a helyüket. Még sok a kérdés, hiszen jelenleg több az üres hely, mint csapat a 3. Ligában.

Huszonegy új csapat huszonhárom helyre a 3. Ligában
Egyelőre nem minden tiszta a 3. Ligával kapcsolatban Fotó: László Ildikó

Az FRF sürgősségi bizottsága július 1-én jóváhagyta és elfogadta a 2023–24-es szezonban rendezett bajnokságok eredményeit és rangsorait felnőtt és ifjúsági szinten egyaránt. Így hivatalosan is kihirdették a Román Kupa győztesét (Vajdahunyadi Corvinul), a 2. Ligából feljutottakat (Unirea Slobozia és Gloria Buzău), a Szuperligában való maradásért/feljutásért folytatott osztályozó győzteseit (Bukaresti Dinamo és FC Botoșani), illetve veszteseit (FK Csíkszereda és CS Mioveni), a 2. Ligából kiesőket (Dési Unirea, CSM Alexandria, CS Tunari és Progresul Spartac), a 3. Ligából feljutókat (Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, Nagyváradi Bihar FC, Nyárádtői Unirea és CSM Focșani), illetve a 3. Ligából kiesőket.

Az FRF közleménye szerint a harmadosztálytól 21 csapat búcsúzott. A bajnokság végén már ismertek voltak a nevek, ám most vált minden hivatalossá.

Búcsúzott a tíz csoport alsóházi rájátszásának utolsó két helyezettje, azaz az 5. és 6. pozíciókban végzett csapatok:
• 1-es csoport: a bajnokságból már korábban kizárt ACS Foresta Suceava és CSO Viitorul Darabani;
• 2-es csoport: ACS Viitorul Șuțești és ACS Voinţa Limpeziş;
• 3-as csoport: ACS Progresul Fundulea és FC Voluntari II.;
• 4-es csoport: Tricolorul Breaza és CS Păulești;
• 5-ös csoport: Brassói SR Municipal és Tatrangi Ciucaş;
• 6-os csoport: CSO Petrolul Potcoava és ACS Cozia Călimănești;
• 7-es csoport: CSO Turceni és FCU 1948 Craiova II.;
• 8-as csoport: Székudvari CS és Borosjenői ACB;
• 9-es csoport: Kolozsvári Viitorul és Alsógáldi Industria;
• 10-es csoport: Szatmárnémeti Olimpia és Dési Minerul.

illetve a 10 csoport alsóházi rájátszásának leggyengébb negyedik helyezettje, a CS Gloria Lunca-Teuz Cermei (8-as csoport).

Mivel a 2. Liga mezőnye a 2024–25-ös szezontól növekedett, a másodosztályból csak négy csapat esett ki, míg a 3. Ligából hatan jutottak fel, így felszabadult további két hely a harmadosztályban.

Elméletben a 3. Ligából kiesett 21 csapatból csak 19-en kellene búcsúzzanak, a két új helyet pedig elfoglalja az alsóházi rájátszás leggyengébb 4. helyezettje (Lunca-Teuz Cermei), illetve a legjobb 5. helyezettje (Tricolorul Breaza).

Ezeket a helyeket viszont egyelőre nem ajánlotta fel az FRF egyik kiesett csapatnak sem.

A júniusban rendezett 3. Ligába szóló osztályozós párharcokat követően 21 megyei bajnok, köztük Hargita megyéből a Gyergyószentmiklósi VSK, illetve Maros megyéből a Radnóti SK jutott fel a harmadosztályba.

A 3. Ligába feljutott megyei bajnokok: Jászvásári ACS (Iași), Şoimii Gura Humorului (Suceava), Ceahlăul Piatra Neamț II. (Neamț), Bihardiószegi SK (Bihar), Oașul Avasfelsőfalui Avasság (Szatmár), Szamosújvárnémeti Sasok (Kolozs), Balázsfalvi CIL (Fehér), Gyergyószentmiklósi VSK (Hargita), Radnóti SK (Maros), Vulturii Fărcășești (Gorj), Temessági SK (Temes), Aradi Jövő (Arad), Sparta Râmnicu Vâlcea (Vâlcea), ACS Speed Academy Pitești (Argeș), ACS Urban Titu (Dâmbovița), FC Bukaresti Dinamo (Bukarest), CSM Fetești (Ialomița), CSO Băicoi (Prahova), CSM Adjud (Vrancea), Viitorul Cireșu (Brăila) és CS Medgidia (Konstanca).

Az FRF a 3. ligás csoportok összetételét minden év augusztusában teszi közzé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.