Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hivatalos: nem rendezhetik meg Plovdivban a bolgár–magyar összecsapást

Székely Sport 2023. november 13., 16:51 utolsó módosítás: 2023. november 13., 17:11

A bolgár sajtó a plovdivi önkormányzat közleményére hivatkozva tényként közli, hogy továbbra sem módosítanak döntésükön, nem adnak engedélyt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező megrendezésére a Hriszto Botev Stadionban.

Hivatalos: nem rendezhetik meg Plovdivban a bolgár–magyar összecsapást
Elképzelhető, hogy meccset sem játszik a magyar válogatott és úgy jut ki az Eb-re Fotó: MTI/Kovács Tamás

Eredetileg csütörtökön mérte volna össze erejét a két válogatott, azonban a plovdivi önkormányzat továbbra sem ad engedélyt a találkozóra, ez pedig azt jelenti, hogy a szövetség nem tudja megrendezni a meccset. A hétvégén már kijelentették, hogy már nincs lehetőségük helyszínt módosítani, ez az egyetlen lehetőségük a mérkőzés lejátszására.

Hétfőn délután a plovdivi stadion felújítását végző cég is adott ki egy közleményt a Facebook-oldalán arról, hogy nem tudnák olyan állapotban átadni csütörtökig a létesítményt, mint amilyet megkívánna a helyzet, mivel nem tudják garantálni a résztvevők biztonságát.

Ennek következtében a bolgár szövetségen a sor, hogy hivatalosan is bejelentse, hogy nem tudják megrendezni a mérkőzést, feltéve, ha nem sikerül megegyezni az UEFA-val egy másik helyszínről, viszont erre kevés az idő, alig három napjuk lenne rá.

A bolgár szövetség egyelőre nem reagált a kialakult helyzetre, azonban ha minden így marad, akkor várhatóan a mérkőzést automatikusan megnyeri a magyar válogatott 3–0-ra, amivel ki is jutnak a jövőben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.