Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hengerelt az éllovas Székelyföldön, hétgólos csíki vereség női fociban

Dobos László 2023. május 06., 15:28

Nem tudta megismételni egy héttel korábbi, a bajnok Kolozsvár elleni jó játékát az FK Csíkszereda női labdarúgó élvonalban. Kollár Péter edző csapata szombaton délután hazai pályán kikapott a listavezető temesváriaktól.

Hengerelt az éllovas Székelyföldön, hétgólos csíki vereség női fociban
Galérianézet
Túl nagy falat volt az újoncnak a bajnokesélyes Fotó: Pinti Attila

A vendégek uralták szinte teljes egészében a mérkőzést, a játék képe alapján nem volt kérdéses, hogy ki nyeri a találkozót.

A listavezető tíz perc után már 2–0-ra vezetett, de szünet előtt is betalált (0–3), majd az 54. percben is született egy vendégtalálat. Hogy aztán egy óra játék után már négy góllal vezessen az FK-sportparkban.

Fotó: Pinti Attila

A mérkőzés fontos momentuma volt a 65. perc, amikor a csíkiak kapusa, Tankó Réka a 16-oson kívül, utolsó védőként állított meg egy temesvári ellentámadást. A játékvezető szabálytalannak ítélte az esetet, és a hálóőrt kiállította. Helyét a csapat másik ifjúsági korosztályú hálóőre, Balog Boglárka vette át, majd a 17 méterről megítélt szabadrúgást Teodora Meluță a sorfal mellett az alsó sarokba bombázta (0–5).

Az emberhátrányban játszó házigazdák a folytatásban már nem tudták veszélyeztetni a vendégek kapuját, a bánságiak még kétszer betaláltak.

Fotó: Pinti Attila

A 2022–2023-as idényben eddig háromszor találkozott a két csapat, az összes meccs temesvári győzelemmel zárult: sorrendben 7–0-ra, 2–0-ra és újra 7–0-ra nyertek. A csíkiaknak tehát még nem sikerült gólt lőniük a bánságiaknak.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 7. forduló:

FK Csíkszereda–Temesvári Poli 0–7 (0–3).

Gólszerzők: Nikolina Caković (7. és 45.), Bianca Ienovan (10. és 54.), Teodora Meluță (65.), Genoveva Roșie (78.) és Cristina Sucilă (87.).
Kiállítva: Tankó Réka (65. perc).
Játékvezetők: Claudiu Ștef, Andrei Sîncrăian és Alexandru Cozma (mindhárman Marosvásárhely). Megfigyelők: Mihail Băcescu (Brassó) és Veres Lóránt (Sepsiszentgyörgy).

Fotó: Pinti Attila

FK Csíkszereda: Tankó Réka – Albu Erika, Bartalis Barbara, Nyéki Anna, Szentes Szabina, Antal Anita, Horváth Luca, Szőke Eszter, Fülöp Boglárka, Mezőssy Melánia, Balázs Eszter. Cserejátékosok: Salamon Szidónia, Balog Boglárka (kapusok), Berkeczi Emőke, Péter Alexandra, Györgyicze Réka, Részeg Beáta, Erős Teodóra. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző), Ferencz Levente (kapusedző), dr. Bachner István (sportorvos), Sánta Noémi (orvosi asszisztens).

Temesvári Poli: Sara Câmpean – Cristina Codrescu, Teodora Meluță, Florentina Ancăș, Nikolina Caković, Nicoleta Kurya, Anda Jivan, Bianca Ienovan, Cristina Sucilă, Roxana Mirea, Antonia Bratu. Cserejátékosok: Cosmina Roșu (kapus), Emilin Taissa Araujo dos Anjos Rodrigues, Clara Roșu, Valentina Larisa Grigore, Andreea Șepetan, Alesia Dincă-Vuia, Melisa Șodincă, Genoveva Roșie, Tristan Corbeil Currie. Stáb: Mirel Albon (vezetőedző), Alin Crisan (másodedző), Petru Țurcaș (kapusedző), Cristian Lazăr (kinetoterapeuta) és Nelu Pera (csapatmenedzser).

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 7. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli
7
5
1
1
23-11
49
2
Kolozsvári U Olimpia
7
6
0
1
29-7
48
3
Bukaresti Carmen
7
5
1
1
19-8
43
4
FK Csíkszereda
7
2
0
5
10-18
25
5
Banat Girls
7
1
0
6
2-18
21
6
Székelyudvarhelyi Vasas Femina
7
1
0
6
8-29
20

A következő forduló (május 13-16.) programja: Székelyudvarhelyi Vasas-Femina–FK Csíkszereda, Temesvári Poli–Nagykomlósi Banat Girls és Bukaresti Carmen–Kolozsvári U.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.