Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Helyzete sem volt a hazaiaknak, a Vasas Femina nyert Sepsiszentgyörgyön

Sebestyén Ervin 2023. november 15., 17:07

Szerda délután rendezték a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Székelyudvarhelyi Vasas Femina mérkőzést a női labdarúgó Román Kupa harmadik fordulójában. A háromszékiek alárendelt szerepet játszottak, ellenfelük végig kézben tartotta a meccset.

Helyzete sem volt a hazaiaknak, a Vasas Femina nyert Sepsiszentgyörgyön
Magabiztos játékkal jutott tovább a Vasas Femina Fotó: Sebestyén Ervin

Színvonalas összecsapásnak ígérkezett a két fél párharca, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a második helyen áll a harmadosztályban, akárcsak az udvarhelyiek a második ligában. A Vasas Femina játékosai bátran indították a meccset, javarészt csak náluk volt a labda.

Az első komolyabb lehetőségre negyedórát kellett várni, ekkor a vendégek végezhettek el nagyon jó helyről szabadrúgást, ami végül a kapus kezei közt landolt. Szinte azonnal jött a következő lehetőség, De Morais üresen maradt a kapu előtt, öt méterről magabiztosan lőtt a bal alsóba (0–1).

Fotó: Sebestyén Ervin

Alig három perccel később könnyen megduplázhatta volna előnyét a Vasas Femina, Santana Nazara lövése nem sokkal szállt mellé. A szünet előtt ismét veszély alakult ki a Sepsi OSK kapuja előtt, előbb Vasile hatalmas bravúrja kellett, majd utána a védők tisztáztak a gólvonal előtt.

A második játékrészben semmi sem változott, folyamatosan az udvarhelyieknél volt a labda, a szentgyörgyiek az egyenlítés közelébe sem jutottak. A 75. percben góllá érett a nyomás, Santana Nazare próbálkozott 25-ről, és a labda hiába tartott középre, végül a kapuban landolt (0–2).

Fotó: Sebestyén Ervin

A végére maradt egy újabb vendég találat, De Morais duplázott, miután ismét tisztára játszotta magát és könnyedén lőtt a hosszúba (0–3).

Az összkép alapján abszolút megérdemelten győzött a Vasas Femina, amely így a kupában továbbjutott a negyedik körbe.

Női labdarúgó Román Kupa, harmadik kör:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–3 (0–1),
gólszerzők: De Morais (19., 80.), Santana Nazare (75.).
Sepsi OSK: Vasile – Márton, Dénes, Szép, Olaru, Benedek, Szakács, Ardelean, Csüdör, Mikola, Dániel. Cserék: Hajnal, Kovács, Tóth, Hrisca, Kátai, Beder, Makó. Vezetőedző: Gábor Tiberiu.
Vasas Femina: Rafaela – Aura Geanina, Szabó, Benczédi, Sinka, Horváth, Nagy, Tóásó, De Morais, Santana Nazare, Sólyom. Cserék: Balázs, Celline, Orbán. Vezetőedző: Vágó Attila.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.