Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai győzelem az U19-es magyar–román női futballcsatán

Dobos László 2024. április 09., 21:49 utolsó módosítás: 2024. április 09., 21:55

A házigazda magyar korosztályos válogatott két góllal nyert Románia ellen Telkiben, az U19-es női labdarúgó Eb-selejtező kedd esti mérkőzésén. A romániai csapatban négy erdélyi magyar lány is pályáéra lépett.

Hazai győzelem az U19-es magyar–román női futballcsatán
Galérianézet
Tankó Réka, az FK Csíkszereda kapusa volt a romániai együttes egyik legjobb játékosa Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

Kevés gólhelyzetet tudott kialakítani a romániai válogatott Telkiben, a mérkőzést a hazaiak uralták, 12:0 volt javukra a szögletarány, és a nagyobb gólhelyzetek is a romániai kapunál adódtak.

Az első gólt Sinka Napsugár fejelte egy jobb oldali szögletet követően a 25. percben (1–0), majd az 54. percben ugyanő 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labdát pedig védhetetlenül, a sorfal mellett a hosszú alsóba bombázta (2–0).

Sinka Napsugár (10-es mezzel) két gólt szerzett Fotó: M4Sport

A 65. percben szépített a vendégegyüttes, Bumbar távoli szabadrúgást csak kiütni tudta Pongrácz, a magyar kapus, a kipattanót pedig Shaira Pera közelről a hálóba lőtte (2–1).

Három perc múlva újra két gólosra nőtt a magyar előny, egy remek gyors baloldali támadás végén Petrovics Petra maradt egyedül Tankó Rékával, a romániai kapussal, a labdát pedig a felső léc alá bombázta (3–1).

Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ)

A magyarországi kontinentális torna selejtezőire nevezett romániai együttesnek tagja volt az FK Csíkszereda két kapusa, Tankó Réka és Balog Boglárka, a csíkiak középpályása, Szőke Eszter, a szintén középpályás Horváth Anita, a Székelyudvarhelyi Vasas-Femina futballistája, valamint Varó Helga, a Kolozsvári U szélső hátvédje.

Női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, A7-es csoport, 3. forduló:

Magyarország–Románia 3–1 (1–0).
Gólszerzők: Sinka Napsugár (25. és 54.), Petrovics Petra (67.), illetve Shaira Pera (65.).

Magyarország: Pongrácz Ágnes – László Henrietta, Németh Adél, Harmat Sára, Pintér Tekla, Szarvas Sára, Sinka Napsugár (Benke Annamária, 83.), Kern Fanni, Vincze Borbála, Petrovics Petra (Murár Viktória, 83.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 78.). Szövetségi kapitány: Rácz Zsófia.

Románia: Tankó Réka – Varó Helga (Rebeca Neagu, 81.), Nicol Dincă Vuia, Georgiana Trandafir, Teodora Serbănuţă (Shaira Pera, 22.), Jasmine Ouatu, Sonia Bumbar, Isabela Lazăr, Anda Jivan, Horváth Anita (Andreea Şepeţan, 46.), Szőke Eszter (Ştefania Căşeriu, 64.). Szövetségi kapitány: Ionuţ Florea.

A nap másik mérkőzésén: Németország–Svédország 4–1.

A torna végeredménye: 1. Németország 9 pont, 2. Svédország 4 pont, 3. Magyarország 3 pont, 4. Románia 1 pont.

Németország kijutott a a július 14. és 27. között esedékes litvániai korosztályos Eb-re, Románia pedig kiesett a B divízióba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.