Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hat meccset bukott zsinórban a Sepsi OSK II., ez állhat a negatív széria hátterében

Sebestyén Ervin 2023. november 22., 11:16

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK farmcsapata legutóbb október 7-én tudott győzni a Brassói SR ellen (0–3), azóta viszont egyhuzamban hatszor szenvedtek vereséget. A kialakult helyzetről kérdeztük a csapat mesterét, Valentin Suciut.

Hat meccset bukott zsinórban a Sepsi OSK II., ez állhat a negatív széria hátterében
Minden meccsen teljes erőbedobással küzdenek a Sepsi OSK II. játékosai Fotó: László Ildikó

„Mint tudnivaló, a második csapat fiatal gyerekekből áll, a fizikai állapotuk ingadozó, akárcsak a teljesítményük. Mindenki, s természetesen mi is szeretnénk, ha az együttes folyamatosan nyerne, de vannak különböző periódusok. Van, amikor jönnek az eredmények és van, amikor nem úgy jön ki a lépés, ahogy tervezzük. Elsősorban ki kell emelni a tapasztalatlanságot, azért mégis egy felnőtt bajnokságban játszanak, s mindegyik csapatban van minimum négy–öt rutinos játékos, amiből nekünk egyetlen egy sincs” – mutatott rá Valentin Suciu.

A tapasztalt edző ezt követően azt is elmondta, hogy mindig a legtöbbet próbálják kihozni magukból, viszont a külső tényezők sem könnyítik meg a csapat dolgát. Fontos szempont az is, hogy nem is mindig tud a keret együtt edzeni és készülni a következő megmérettetésre.

Tudni kell, hogy nincs bő keretünk, nincs sok játékosunk. Sőt, úgymond több edzésre a felnőtt csapatot is erősítjük, hogy ott legyen meg a kellő létszám. Elmondhatom, hogy már második hete öten-hatan ott gyakorolnak a nagyoknál, ez pedig megterhelő. Összegyűlt a fáradtság, emellé még jön a rutintalanság és leginkább ez okozta ezt a negatív sorozatot”

– folytatta Suciu.

Fotó: László Ildikó

Ennek ellenére nincs nyomás a játékosokon, tisztában vannak vele, hogy mik a reális célok és keményen dolgoznak azért, hogy mindig a legjobb formájukat tudják nyújtani.

„Melózni keményen melóznak a fiúk, egyelőre azokat az elvárásokat, amiket mindenki szeretne látni tőlünk, nem tudjuk teljesíteni, de bízok abban, hogy jövőben egyénileg a játékosok ezt a tapasztalatot ki fogják tudni használni és felhasználják a karrierjük fejlesztésének érdekében” – mondta.

A sepsiszentgyörgyi együttes a következő fordulóban a Kézdivásárhelyi SE csapatát látja vendégül, amely ellen a szezon első felében 2–1-re győzni tudott, ezúttal sem számítanak könnyű mérkőzésre.

A KSE ellen egy masszív játék várható, aztán meglátjuk mi lesz az eredmény. A korábbi mérkőzéseken is a mi javunkra billent labdabirtoklás, viszont elől hiányoztak az egyéni megoldások és a jó helyzetkihasználás. De ahogyan erről már szó volt, ez a rutintalanságból adódik és idővel ez is változni fog, csak türelmesnek kell lennünk”

– emelte ki a vezetőedző.

Fotó: László Ildikó

Már a szezon kezdetétől fogva tudták, az a legfontosabb, hogy reális célokat tűzzenek ki maguknak, mert nem lesz egyszerű dolguk. Tisztában vannak a jelenlegi helyzettel és tudják mi a teendő ahhoz, hogy jövőre jobbá váljon a csapat.

„Elejétől kezdve az volt a cél, hogy a játékosaink kihozzák magukból a maximumot és minél többet fejlődjenek, nem álmodoztunk bajnoki címről. Természetesen az lenne a legjobb, ha az első helyen végezne a Sepsi OSK II., de nagyon fontos, hogy reális célokat tűzzünk ki magunknak. Ez csak a második éve, hogy csak fiatal gyerekek vannak a keretben és úgy szerepelünk a bajnokságban. Szeretnénk egyénileg fejleszteni a labdarúgóinkat és akkor ezt követően csapatszinten is jobb teljesítményt érnénk el” – zárta gondolatait Valentin Suciu.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alapszakasz, 14. forduló

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Barcarozsnyói Olimpic Cetate
13
9
2
2
33-14
29
2
AFC Câmpulung – Muscel 2022
13
9
2
2
26-9
29
3
Zernyesti Olimpic
13
8
3
2
41-17
27
4
Székelyudvarhelyi FC
13
7
4
2
23-8
25
5
Brassói Kids Tâmpa
13
6
5
2
20-10
23
6
Kézdivásárhelyi SE
13
4
2
7
14-26
14
7
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
13
4
1
8
22-25
13
8
Viitorul Curița
13
3
2
8
20-29
11
9
Tatrangi Ciucaș
13
3
2
8
11-30
11
10
Brassói SR Municipal
13
0
1
12
5-47
1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.