Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Harcos mentalitással múlta felül a fővárosiakat a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2024. május 11., 10:29 utolsó módosítás: 2024. május 11., 10:31

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén nagyon látványos csatában győzte le a Bukaresti Rapidot a Sepsi OSK, ezzel maga mögött tartotta fővárosi ellenfelét, és bebiztosította az ötödik helyet a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásában.

Harcos mentalitással múlta felül a fővárosiakat a Sepsi OSK
Galérianézet
A Sepsi OSK játékosai erős jellemről tettek tanúbizonyságot Fotó: Pinti Attila

A 9. forduló péntek esti találkozóján a vezetést még a Rapid szerezte meg, ám a támadásban szenzációsan játszó sepsiszentgyörgyiek a szünet előtt fordítottak Debeljuh duplájával, ráadásul Alimi góljával 3–1-re elhúztak. A folytatásban inkább az előnye megtartására törekedett a Sepsi OSK, a vendégek pedig előbb büntetőt rontottak, majd csökkentették a hátrányukat, de az egyenlítés már nem sikerült, és végül a házigazdák 3–2-re nyertek.

„Ez egy forró meccs volt. Az első félidőt tökéletesen kezdtük, nagyon-nagyon jól játszottunk. A Rapid szerzett vezetést ugyan, de mi folyamatosan nyomást gyakoroltunk rájuk.

Az első percektől kezdve éreztem, hogy nyerni fogunk. Többször is betalálhattunk volna, de aztán veszítettünk a lendületből a második félidőben. Változtatnunk kellett, nagyon jól védekeztünk a második góljuk után, szerencsénk is volt a kihagyott büntetővel, Roland nagyon nyugodt volt”

– foglalta össze a látottakat a mérkőzés végén a Digi Sport televízió kamerája előtt Bernd Storck.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK mindkétszer legyőzte a Rapidot a rájátszásban, ahol a harmadik sikerével bebiztosította az ötödik helyet a felsőházban, ami a klub célkitűzése volt a szezon végén. A Sepsi OSK vezetőedzője kiemelte, mindenképpen azt akarták, hogy tartsák maguk mögött a Rapidot és kerüljék el az utolsó helyet.

Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, a fiúk erős jellemről tettek tanúbizonyságot, általában nem szoktam erről beszélni, de ezúttal tényleg feszegették a határaikat, hajtottak, és harcos mentalitással küzdöttek.

Néha persze szerencsére is szükség van, de úgy gondolom, megérdemeltük a három pontot. Elképzelhető, hogy a negyedik helyen végezzünk, de majd meglátjuk, mi lesz a Farul meccsén” – fogalmazott a német szakvezető.

Fotó: Pinti Attila

A csapatkapitány Niczuly Roland nagy szerepet vállalt a győzelem megszerzésében, hiszen a második félidő elején kivédte a koszovói támadó, Albion Rrahmani középre lőtt büntetőjét.

„Nagyon jól felkészültünk Rrahmanira, reggeltől a kapusedzővel tartott megbeszélésen elemeztük őt.

Nem csak a játékos utolsó büntetőjét néztük meg, hanem azt, hogy van-e legalább tíz tizenegyese, és végül úgy döntöttem, hogy középen maradok, és ez jó döntés volt, hiszen visszajöhettek volna a meccsbe”

– árulta el Niczuly a kivédett büntetőről a Digi Sportnak.

Fotó: Pinti Attila

A háromszékiek kapusa közölte, hogy a csapat elérte a célját, hiszen nem végeznek a felsőház utolsó helyén, és külön örül annak, hogy a szurkolóikat is meg tudták örvendeztetni. „Elégedettek vagyunk, szerettük volna elérni az eddigi maximális pontszámunkat a rájátszásban. Három évvel ezelőtt 18 pontot szereztünk, ez most nem sikerült, de minden meccsből a legtöbbet akarjuk kihozni.

Örülünk, hogy stílusosan búcsúztunk el a szurkolóinktól, és győzelemmel ajándékoztuk meg őket. Ha a Farul nem nyer a Craiova ellen, akkor még van esélyünk a negyedik hely elérésére is”

– jegyezte meg Niczuly.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK jelenleg egy ponttal marad le a hétfőn este hazai pályán játszó konstancaiak mögött, és az utolsó fordulóban idegenben szintén az Universitateával találkozik, amely a második helyért küzd.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 9. forduló

2024. 05. 10. 20:30Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKBukaresti Rapid3-2
2024. 05. 11. 20:00FCSBKolozsvári CFR0-1
2024. 05. 13. 20:30Konstancai FarulUniversitatea Craiova3-3

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
9
5
2
2
12-9
49
2
Kolozsvári CFR
9
5
1
3
14-13
43
3
Universitatea Craiova
9
5
1
3
15-12
41
4
Konstancai Farul
9
4
2
3
18-15
36
5
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
9
3
3
3
15-14
34
6
Bukaresti Rapid
9
0
1
8
11-22
29

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.