Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gulácsi Péter 2025-ig hosszabbított a Leipziggel

MTI 2021. május 07., 17:07

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter 2025-ig meghosszabbította szerződését klubjával, az RB Leipziggel.

Gulácsi Péter 2025-ig hosszabbított a Leipziggel
Fotó: Facebook/Péter Gulácsi Official

A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a játékos korábbi szerződésének lejárta előtt egy évvel, további két szezonra kötelezte el magát.

„A klub és én 2015 óta egy különleges utat járunk be, hiszen a másodosztályból indulva tavaly már a Bajnokok Ligája elődöntőjében játszottunk, jövő héten pedig a Német Kupa fináléjában szerepelünk. Egy rendkívül sikeres időszak volt ez, amelyet szeretnénk folytatni, ráadásul a családommal is otthonra találtunk Lipcsében, a klubnál, a régióban” – idézte a honlap Gulácsit.

A Salzburgtól 2015 nyarán szerződtetett futballista egy évvel később már első számú kapusnak számított, és eddig 222 meccsen állt a háló előtt a német és nemzetközi mércével is meghatározó tényezővé váló Leipzigben.

A magyar hálóőr a Bundesligában (162) és a Bajnokok Ligájában (24) is rekorder a klub történetében, ebben az idényben 42 tétmérkőzésen lépett pályára és 20 alkalommal zárt kapott gól nélkül.

A bajnoki hajrá mellett a magyar válogatottal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra is készülő kapus után – a Bild című napilap korábbi információja alapján – a közelmúltban a Borussia Dortmund érdeklődött intenzíven. Az angol sajtó eközben a Tottenham Hotspur érdeklődéséről is írt.

A szakemberek által is a Bundesliga egyik legjobb, legmegbízhatóbb kapusának tartott Gulácsi – akit a Kicker 2019-ben a bajnokság legjobb játékosának választott – csütörtökön ünnepelte 31. születésnapját.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.