Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gólképtelen volt az FK Csíkszereda női futballcsapata Nagyiklódon, ötgólos vereség lett a vége

Dobos László 2024. március 24., 17:33 utolsó módosítás: 2024. március 24., 17:36

Harmadik rájátszásbeli mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el az FK Csíkszereda a női labdarúgó Szuperligában. Kollár Péter együttese szombaton délután a Kolozsvári U-Olimpia otthonában kapott ki öt góllal.

Gólképtelen volt az FK Csíkszereda női futballcsapata Nagyiklódon, ötgólos vereség lett a vége
Galérianézet
Nem tudott gólt szerezni az FK Csíkszereda Fotó: FK Csíkszereda

A Kolozsvár és Dés közötti Nagyiklódon, az U-Olimpia sportbázisán, az Iclod Arénában rendezték a mérkőzést, amelynek első félidejében többnyire mezőnyjáték zajlott, kevés gólhelyzettel. A házigazdák a 9. percben egy távoli, Carolina Țabur által leadott, megpattanó lövésből szerezték meg a vezetést (1–0).

Többet támadott ellenfelénél a második játékrész első félében a vendég székelyföldi együttes, a tapasztalt játékosok alkotta hazaiak azonban három gyors ellentámadást góllal fejeztek be: az 52. percben Ioana Bălăcean egy jobb oldali beadást követően lőtt kapásból védhetetlenül a felső kapufa alá (2–0), majd Carmen Marcu (3–0) és újra Ioana Bălăcean (4–0) szerzett gólt, mindkét alkalommal csak a csíki kapussal szemben maradva nem hibáztak a kolozsvári játékosok.

Fotó: FK Csíkszereda

A végeredményt Mihaela Ciolacu állította be negyedórával a vége előtt, amikor egy újabb gyors kolozsvári támadás végén Tankó Réka, a csíki kapus az első lövést hárította, a kipattanó azonban újra hazai játékoshoz került, aki könyörtelenül belőtte (5–0).

Érdekessége a mérkőzésnek, hogy a szögletarányt a csíkiak nyerték 4:2-re, a mérkőzést pedig a kolozsváriak öt góllal.

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 2. forduló:
Kolozsvári U-Olimpia–FK Csíkszereda 5–0 (1–0).
Gólszerzők: Carolina Țabur (9.), Ioana Bălăcean (52. és 63.), Carmen Marcu (59.) és Mihaela Ciolacu (76.).
Játékvezetők: Adelin Pavel (Osica de Jos), Roberto Ciuraru (Sepsiszentgyörgy) és Bíró Barna Tamás (Csernáton). Megfigyelők: Tiberiu Gabor (Szászrégen) és Adrian Voica (Beszterce).

Kolozsvári U: Samantha Blazek – Delaney Lindhal, Simona Sigheartău, Maria Stamate, Adina Giurgiu, Sonia Bumbar, Adina Borodi, Ioana Bălăcean, Mikhaela Johnson, Carmen Marcu, Carolina Țabur. Játszott még: Mihaela Ciolacu, Mara Bâtea, Briana Brici, Varró Helga és Daiana Oneț. Vezetőedző: Alin Ciobanu.

FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szőke Eszter, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Herczeg Andrea, Orbán Aranka, Nyéki Anna, Mitri Rita, Androniki Mikalopulu, Magyarics Zoé. Játszott még: Balázs Csilla, Antal Anita, Szentes Szabina, Albu Erika és Fülöp Boglárka. Vezetőedző: Kollár Péter.

Fotó: FK Csíkszereda

A játéknap másik mérkőzésén: Konstancai Farul–Temesvári Poli 3–0.

Az állás/ Női 1. Liga, alapszakasz
1.Temesvári Poli 3 1 0 2 3–4 38
3.Konstancai Farul 3 3 0 0 8–3 35
2.Kolozsvári U 3 2 0 1 7–2 32
4.FK Csíkszereda 3 0 0 3 2–11 24

A következő forduló (március 30.) programja: 12 órától FK Csíkszereda–Temesvári Poli, 14 órától pedig Konstancai Farul–Kolozsvári U Olimpia.
A rájátszást a Temesvári Poli 35 ponttal kezdte, a Konstancai Farul és a Kolozsvári U 26-26 ponttal, az FK Csíkszereda pedig 24 ponttal.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.