Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gödörbe került az SZFC, kikapott a sereghajtótól

Zátyi Tibor 2024. május 03., 20:18 utolsó módosítás: 2024. május 03., 20:21

Legutóbbi négy mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásában, pénteken a sereghajtó Brassói SR otthonában minden helyzetét elpuskázta, a hazaiak ellentámadásból kétszer is betaláltak.

Gödörbe került az SZFC, kikapott a sereghajtótól
Vesztesen hagyta el a brassói Ifjúsági Stadiont az udvarhelyi csapat Fotó: László Zsolt/SZFC

A csapatok ellentétes célokkal érkeztek a meccsre, hiszen a sereghajtó brassóiak a kiesés elől menekülnek, míg az éllovas udvarhelyiek az alsóház első helyét szeretnék minél hamarabb bebiztosítani.

Jól kezdett az SZFC, az elején előbb Simó került ziccerbe, kissé kisodródva csak az oldalhálót tudta eltalálni, majd Györgyi távoli bombája kerülte el kevéssel a bal felső sarkot. A játék az udvarhelyiek akarata szerint alakult, a játékrész közepén azonban nagyot hibázott a védelem,

egy előrevágott labdát hagyták kétszer is lepattanni, Marucza pedig felszabadítás közben rárúgta Răchișanra, akiről a kapuba került a játékszer (1–0).

Nem sokkal később egy újabb védelmi hiba történt, Göndör passzolt keresztbe túlságosan könnyelműen, Lemac csapott le a labdára, 16 méterről jócskán átemelte a kifutó Vlasán és a kapun is. A félidő hajrájában beszorította házigazdáját az SZFC, több szögletet kiharcolt, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani.

A szünetet követően is aktív maradt támadásban az SZFC, a brassóiak vékony előnyüket próbálták őrizni, Simónak volt két helyzete, az első lövése kevéssel elkerülte a kaput, a második a jobb oldali kapufáról kifelé pattant. A játék gyakorlatilag a hazaiak tizenhatosa körül zajlott, a vendégek távoli lövésekkel is próbálkoztak, Györgyi bombáját a kapus nagy bravúrral védte.

A hajrára kissé elfogyott a lendület is, emiatt kockáztatni kellett, ezt pedig kihasználta a Brassó,

egy ellentámadás végén Gomboș maradt egyedül Vlasával szemben és lezárta a meccset.

Gödörbe került az SZFC, hiszen ez volt a harmadik veresége a legutóbbi négy meccsén, ennek ellenére nincs veszélyben az első helye az alsóházi rájátszásban. Hétközi forduló következik, kedden ismét idegenben játszik, a Kézdivásárhelyi SE-hez látogat.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 6. forduló
Brassói SR Municipal–Székelyudvarhelyi FC 2–0 (1–0),
gólszerzők Răchișan (25.), Gomboș (90+2.)
SZFC: Vlasa – Marucza (Bud, a szünetben), Kovács, Göndör, Biró, Bara (Calo, 84.), Lázár, Sebestyén (Șerban, 65.), Simó, Györgyi, Gavîrlița. Vezetőedző: Lucian Nicolau.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 6. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
6
3
0
3
11-11
38
2
Viitorul Curița
6
3
1
2
9-6
26
3
Kézdivásárhelyi SE
6
2
1
3
9-8
26
4
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
6
3
0
3
7-7
25
5
Tatrangi Ciucaș
6
2
1
3
10-15
20
6
Brassói SR Municipal
6
2
3
1
12-11
16

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.