Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fülöp István: „nem akarjuk elszalasztani ezt az esélyt”

Horváth Bálint Ottó 2024. június 05., 10:25 utolsó módosítás: 2024. június 05., 10:28

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a nyárádtői labdarúgócsapat, amely szerdán este kiharcolhatja a feljutást a 2. Ligába. Döntetlenről várják a Besztercei Gloria elleni hazai visszavágót, ezt megelőzően az együttes alapjátékosát, Fülöp Istvánt kérdeztük.

Fülöp István: „nem akarjuk elszalasztani ezt az esélyt”
Fülöp István megjegyezte, hogy a saját játékukat fogják játszani, támadólag lépnek fel Fotó: Haáz Vince

Az osztályozó döntőjének szombati első mérkőzésén a nyárádtőiek kétszer egyenlítve, a csapatkapitány Victoraș Astafei fejesgóljainak köszönhetően 2–2-es döntetlent játszottak idegenben, így nagy esélyesként várják a hazai összecsapást.

A Maros megyei gárda egyik kulcsjátékosa, a sáromberki származású, nagy élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Fülöp István a Székely Sport érdeklődésére elmondta, hogy

önbizalommal várják a meccset, hiszen itthon még nem kaptak ki a Gloriától, és úgy véli, nagyobb esélyük van a győzelemre.

„Kipihentük az idegenbeli mérkőzést, jól sikerült a felkészülésünk. Sokan fognak biztatni minket, reméljük, hogy be tudjuk húzni a győzelmet. Nagy esély ez Nyárádtő számára, hogy feljusson a másodosztályba és nem akarjuk elszalasztani” – fogalmazott a Székely Sportnak a tapasztalt középpályás.

Fülöp István megjegyezte, hogy a saját játékukat fogják játszani, támadólag lépnek fel, ezen sokat nem akarnak változtatni, és bíznak benne, hogy ez a taktika be is fog válni.

„Beleszámoltuk az esetleges hosszabbítást és a tizenegyeseket is, mert a fociban nem lehet előre kiszámítani, hogy mi fog történni és erre is fel vagyunk készülve” – tette hozzá Fülöp.

A két együttes eddig hatszor találkozott egymással ebben a szezonban, mindkét fél egy-egy győzelmet szerzett, négy mérkőzés pedig döntetlennel zárult.

Az alapszakaszban lejátszott meccseken Nyárádtőn 1–1-es eredmény született, Besztercén a Gloria 1–0-ra győzött, míg a felsőházi rájátszásban a nyárádtőiek hazai pályán 3–1-re visszavágtak, majd osztozkodtak a pontokon (0–0 idegenben és 2–2 otthon), akárcsak a 2–2-vel zárult osztályozó odavágóján.

A nyárádtői visszavágó szerdán 17 óra 30 perctől kezdődik, amelyet az élvonalban is bíráskodó, nagykárolyi Kovács Szabolcs vezet majd, a segítői Kopriva Zsolt és Kopriva Biró Tamás lesznek. A találkozót élőben lehet követni az FRF TV oldalon.

Labdarúgó 2. Liga, osztályozó, döntő, visszavágó:

szerdán 17.30-tól
Nyárádtői Unirea–Besztercei Gloria (az első mérkőzésen 2–2),
Metalul Buzău–CSM Focşani (1–2),
Bukaresti CS Dinamo–CS Afumați (0–1),
SCM Râmnicu Vâlcea–AFC Câmpulung Muscel (1–2),
Nagyváradi FC Bihor–Győrödi CSC (2–2).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.