Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A csapatkapitány fejesgóljaival nagy esélyt teremtettek maguknak a nyárádtőiek

Horváth Bálint Ottó 2024. június 01., 20:35

Kiváló iramú és helyzetekben gazdag mérkőzésen a Nyárádtői Unirea kétszer egyenlítve, Victoraș Astafei góljaival döntetlent játszott a Besztercei Gloria otthonában a labdarúgó 2. Ligába jutásért zajló osztályozó döntőjének odavágóján.

A csapatkapitány fejesgóljaival nagy esélyt teremtettek maguknak a nyárádtőiek
Galérianézet
Victoraș Astafei két góljával értékes döntetlent harcolt ki Nyárádtő. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A szombat késő délutáni mérkőzésén a házigazda irányította a játékot az első negyedórában, amikor kisebb lehetőségek voltak, míg a nyárádtőiek Fülöp István fejesével próbálkoztak, amely elkerülte a kaput. Veszélyesebben játszott a Gloria, a 19. percben Davordzie még kihagyta a helyzetét, majd

kevéssel ezután egy bal oldali beadásnál a vendégek védője, Paul Coza luftot rúgott, a labda Amasihohu elé került, aki közelről a hálóba lőtt.

A hazaiak belga támadója kevéssel ezután duplázhatott volna, ziccerben még a kaput sem találta el, centikkel gurult el a kapufa mellett a játékszer.

A bekapott gól után többet vállalt támadásban a nyárádtői csapat, Astafei és Fülöp is helyzetbe került, a befejezésük nem volt eléggé pontos.

Fotó: Haáz Vince

A szünet előtt újra növelhette volna előnyét a besztercei gárda,

miután rosszul helyezkedtek a vendég védők, Vlad Mihalcea kapta meg a labdát, aki üresen lőhetett, de pontatlanul célzott, így maradt az 1–0 hazai vezetés.

A folytatásban hamar megvolt Nyáradtőnek a lehetősége az egyenlítésre, Astafei kapuba tartó lövését blokkolta a hazai védő. Ezután fölényben játszottak a Maros megyeiek és

a törekvéseik eredményre vezettek, a 60. percben Fortes pontos beadására ezúttal is Astafei érkezett, aki a kapuba bólintott.

Szinte egyből visszavehette volna a vezetést a Gloria, remek kiugratás után Davordzie tört kapura, lövését Ovidiu Horșia az utolsó pillanatban blokkolta. A ghánai támadó viszont alig egy perccel később már nem hibázott,

ismét kiválóan lépett ki a védője mellől és a lövése ugyan nem volt jól helyezett, de a nyárádtői kapus kezei alatt a hálóban kötött ki a labda.

A vendégek védelme átjáróház volt ebben az időszakban, a beszterceiek újabb lehetőséget alakítottak ki, azonban Ganea ezúttal megmentette a csapatát.

Fotó: Haáz Vince

Mindezt követően támadásba lendült Florentin Petre vezetőedző együttese, amely tíz perccel később közel volt az egyenlítéshez, Horșia befejezése nem volt pontos.

Aztán az utolsó negyedórára emberelőnybe kerültek a nyárádtőiek,

Emanuel Dat egy ellentámadás megakadályozása miatt megkapta a második sárga lapját. Veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, Fülöp István próbálkozása fölé szállt.

Fotó: Haáz Vince

A döntetlent mégis sikerült kiharcolni, a hosszabbítás legelején Rareș Trif remek beadásánál újra Astafei volt a befejező, aki ugyancsak fejjel talált be, így 2–2-vel zárult az összecsapás.

A feljutó kiléte a jövő héten szerdán 17 óra 30 perctől kezdődő visszavágón Nyárádtőn dől el.

Labdarúgó 2. Liga, osztályozó, döntő, első mérkőzés:

Besztercei Gloria–Nyárádtői Unirea 2–2 (1–0).

Gólszerzők: Amasihohu (21.), Davordzie (65.), illetve Astafei (60, 90+1.).
Gloria: Mociu – Uțiu, Bălan, L. Popa, Gallo – Dat, P. Chiorean, Vl. Mihalcea – Vas. Mihai, Amasihohu, Davordzie. Cserék: Bg. Moga – Trifan, Fl. Bălan, Seb. Itu, Râpan, Sucitu, Em. Zaharia, Hasnăș, Banyoi. Vezetőedző: Adrian Falub.
Unirea: Ganea – P. Coza, A. Popa, Mih. Savin, D. Tudoran, I. Bârstan, Ov. Horșia, Fortes, Fülöp, Bálint, Astafei. Cserék: M. Lupu – Ov. Horșia, Vasiu, Bodor, Rz. Bârstan, Becze, Suslak, Ndiesse, R. Trif. Vezetőedző: Florentin Petre.

További eredmények:

CSM Focşani–Metalul Buzău 2–1 (1–0),
CS Afumați–Bukaresti CS Dinamo 1–0 (1–0),
AFC Câmpulung Muscel–SCM Râmnicu Vâlcea 2–1 (0–0),
Győrödi CSC–Nagyváradi FC Bihor 2–2 (1–0).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.