Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Feljutott a másodosztályba a Sepsi OSK női labdarúgócsapata

Sebestyén Ervin 2024. május 07., 13:30 utolsó módosítás: 2024. május 07., 13:39

Szinte hibátlan mérleggel vezeti a labdarúgó 3. Liga 2-es csoportját a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK női csapata, amely 14 játéknap alatt mindössze egyszer kapott ki. Három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította feljutását a másodosztályba.

Feljutott a másodosztályba a Sepsi OSK női labdarúgócsapata
Galérianézet
Komoly célokkal vág neki a másodosztálynak a Sepsi OSK női csapata Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Az alapszakasz első felében kiválóan teljesítettek a háromszéki lányok, hét győzelem mellett mindössze egyszer találtak legyőzőre. A visszavágók során folytatta remek sorozatát, legutóbb a Vasas Femina II. ellen nyert 12–0-ra hazai környezetben. Három fordulóval a vége előtt 39 ponttal áll az élen, a második helyet a Brassói Colţea foglalja el 25 egységgel.

Az eddig lejátszott 14 találkozó alatt a piros-fehérek 96 találatig jutottak és mindössze 8-at kaptak, ezzel toronymagasan ők rendelkeznek a legkiemelkedőbb gólkülönbséggel.

A hátralévő meccseken előbb az FC Botoșani otthonába látogatnak, majd hazai pályán fogadják a kézdivásárhelyieket, illetve az utolsó játéknapon szabadnaposak lesznek.

Fotó: Csulak Noémi

„Jelenleg 80 regisztrált játékosunk van négy korosztályban: U11, U13, U15 és elit, illetve a nagycsapat, utóbbi pedig már feljutott a második ligába. Ezekkel a lányokkal öt edző és két edzőnő foglalkozik, hogy a lehető legjobb ütemben fejlődhessenek. A regisztrált lányokon kívül sok más munkapontunk is van a megyében, ahová az embereink kijárnak és edzik a focizni vágyó fiatalokat.

Vannak U9-es csoportjaink vidéken, amelyet szintén nagy érdeklődés övez. Mivel nagy hangsúlyt fektetünk a labdarúgás népszerűsítésére, arra, hogy lehetőséget adjunk minden focizni vágyó lánynak, a klub biztosítja a városon kívüli sportolók szállítását”

– mondta Veres János, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK akadémiájának vezetője a frf.ro honlapnak.

A háromszéki együttesben szerepelnek korosztályos válogatott labdarúgók is, Carina Suciu és Miruna Boghici az U15-ös keretben kapott helyet korábban, míg Antonia Vasile az U19-esek között bizonyíthatott. A Sepsi OSK-nál figyelnek arra, hogy mindenki egyenlő feltételek mellett fejlődhessek és gyakorolhasson, illetve eddigi tapasztalataik alapján egyre népszerűbbé válik a lányok körében is a foci, illetve a szülők is támogatják ebben a gyerekeket.

Fotó: Csulak Noémi

Hogyan tovább a következő idényben?

A sepsiszentgyörgyi klub egyedi játékospolitikával dolgozik, ami egyre eredményesebbnek tűnik, illetve a jövőben is ezt szeretnék folytatni.

„Tavaly meghívást kaptunk a másodosztályba, ugyanis volt üresedésük, azonban mi ezt illedelmesen visszautasítottuk, úgy éreztük, nem állunk készen, ráadásul ki akartuk érdemelni a jogot, hogy a 2. Ligában szerepelhessünk. Mi lesz a következő szezonban? Majd meglátjuk.

Reméljük, hogy két éven belül feljutunk a Szuperligába. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, tudjuk, hogy sok munka vár ránk, ugyanolyan ambícióra van szükségünk, mint amilyet eddig mutattunk.

Ezt a célt szeretnénk elérni azokkal a lányokkal, akiket felneveltünk. Carina Suciu és Miruna Boghici, a román U15-ös válogatott tagjai már a fiúkkal edzenek. Ezt pedig igyekszünk rendszeresíteni, ezzel is elősegítve a játékosok fejlődését” – nyilatkozta Veres János.

A női labdarúgó 3. Liga 2-es csoportjának állása:

1. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 14 mérkőzés, 13 győzelem, 1 vereség, 39 pont,
2. Brassói Colţea 13 8/1/4, 25,
3. FC Botoșani 13 7/1/5 22,
4. Kézdivásárhelyi SE 14 3/0/11 9,
5. Vasas Femina II. 14 2/0/12 6.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.