Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felbosszantotta a játékvezetés a Sepsi OSK vezetőedzőjét és csapatkapitányát is

Zátyi Tibor 2024. február 04., 20:05 utolsó módosítás: 2024. február 04., 20:10

A Sepsi OSK kétgólos vereséget szenvedett az Universitatea Craiovától a labdarúgó Szuperligában, a vasárnapi mérkőzést követően Bernd Storck és Niczuly Roland is keserű szájízzel nyilatkozott a tévétársaságoknak.

Felbosszantotta a játékvezetés a Sepsi OSK vezetőedzőjét és csapatkapitányát is
Galérianézet
A találkozó előtt még családias volt a hangulat Fotó: Pinti Attila

A háromszékieket november végétől irányító Bernd Storck dühös volt Kovács István bíráskodása miatt, hiszen az OSK vezetőedzője úgy véli, a játékvezető rossz döntéseket hozott, különösen a második félidőben, amikor büntetőt ítélt az oltyánoknak.

„Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ilyen a labdarúgás, nem keresek kifogásokat. A futball viszont ma ellenünk volt, rossz döntések születtek a pályán. Ezt viszont el kell fogadnunk, és tovább kell lépnünk.

A tizenegyesnél tiszta párharc volt, a játékvezető elment visszanézni az esetet és döntött. Tényleg nem tudom, mit láthatott. Ő az ország legjobb játékvezetője, de ma nem hozott szerencsés döntéseket.

Nem volt könnyű a dolgunk 1–1 után, Cosmin Mateinek volt egy nagyszerű lehetősége, hogy gólt szerezzen, de nem talált be. Aztán jött egy újabb játékvezetői eset, amit meg is lehet adni, meg nem is. Majd meglátjuk, hogy mi történik, de minden a mi kezünkben van” – utalt Bernd Storck az OSK következő mérkőzéseire.

Fotó: Pinti Attila

A vezetőedzőhöz hasonlóan Niczuly Roland csapatkapitány sem volt elégedett Kovács István teljesítményével. Felrótta a nagykárolyi játékvezetőnek, hogy a 19. percben nem ítélt meg egy büntetőt, amikor Gabriel Debeljuh a Raul Silvával folytatott párharc során a földre került.

„A kezünkben volt a meccs, hiszen a Debeljuhnál büntető volt. Nem akarok a játékvezetésről beszélni, ez nem az én dolgom, de úgy gondolom, hogy Kovács István ma esti tevékenysége önmagáért beszél. Vezettünk, 2–0-ra, majd 2–1-re is alakíthattuk volna az eredményt. Ez egy nagy csalódás számunkra” – mondta Niczuly Roland.

Rui Silva és Debeljuh találkozása az Universitatea tizenhatosában Fotó: Pinti Attila

A tapasztalt hálóőr beszélt a háromszékiek következő ellenfeléről is, jövő vasárnap este az FCSB vendége lesz a Sepsi OSK. „Nehéz időszak ez, de össze kell szednünk magunkat. Kemény mérkőzés vár ránk az FCSB ellen, amely a bajnokság jelenleg legjobb formában levő csapata. El kell felejtenünk ezt a meccset, mert pontokra van szükségünk ahhoz, hogy az első hatban maradjunk” – tette hozzá Niczuly.

A Gazeta Sporturilor sportújság 1-es osztályzatot adott Kovács István játékvezetésére, szerintük a döntéseivel nagyban a craiovai csapatnak kedvezett, két büntetőt nem adott meg a Sepsi OSK-nak és hat nagy hibát követett el a mérkőzésen.

Mindkét tizenegyesgyanús eset az első félidőben történt: a Niczuly által említett Raul Silva szabálytalanság Debeljuh ellen (19. perc), majd Păunt rúgta meg Danciu (26. perc) a craiovai tizenhetosban, egyik esetben sem lett büntető.

Fotó: Pinti Attila

A sportújság kiemeli, hogy a VAR-szobából Sorin Costreie egyik esetnél sem lépett közbe. A GSP ezután azt rója fel, hogy az első félidő hosszabbításában Raul Silva egy be nem fújt szabálytalanság miatt megúszta a második sárga lapját, így a kiállítást, majd a második játékrészben Mitriță könyökölte le Ciobotariut, ám a játékot Kovács nem szakította meg, ellenkező esetben akár a piros lap is előkerülhetett volna.

A GSP szerint a játékvezető még két esetnél hibázott nagyot: először büntetőt ítélt a Craiovának, miután Markovic lelépte Ciobotariut a Sepsi tizenhatosában, majd a VAR jelzésére visszavonta ítéletét, aztán Oteliță szabálytalanságát Mitriță-vel szemben a videóbíró segítségével fújta be büntetőnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.