Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Székelyudvarhelyi dobogósok online tippversenyünkön

Székely Sport 2021. augusztus 03., 11:57 utolsó módosítás: 2021. augusztus 03., 13:39

Lejárt a labdarúgó Európa-bajnokság, elrajtoltak a focibajnokságok, javában dübörög az olimpia. A rengeteg sportesemény között felvettük a kapcsolatot a Székely Sport Eb-tippversenyének győzteseivel és átadtuk nekik teljesen megérdemelt ajándékukat. A tippversenyen több mint ezerhatszáz olvasónk vett részt, a dobogó mindhárom fokát székelyudvarhelyi tippelőink foglalták el.

Székelyudvarhelyi dobogósok online tippversenyünkön
Galérianézet
Sörrel teli hűtő – tippversenyünk fődíja Fotó: Beliczay László

Végig kiélezett küzdelem jellemezte a Székely Sport Eb-tippversenyét. Az élen folyamatos volt a változás, hogy aztán az Eb-döntő lejártakor is egyenlő pontszámmal álljon két felhasználó. Mivel holtverseny alakult ki, versenykiírásunk alapján a több telitalálatot eltaláló játékos lett a nyertes:

Nagy Istváné (163 pont, tíz telitalálat) a sepsiszentgyörgyi ReSelecto által felajánlott LG hűtőszekrény, míg a második helyezett Mag Attila lett (163 pont, négy telitalálat), övé az Adidas márkájú focilabda, amelyet az FK Csíkszereda biztosította játékunkra.

Ezen felül végső győztesünk két tálca Csíki Sört és tíz zacskó Csíki csipszet, míg második helyezettünk egy tálca Csíki Sört és tíz zacskó csipszet kapott a Csíki Sör jóvoltából.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyére pedig Károly Hunor felhasználónk állhatott fel, lemaradása mindössze egyetlen pont volt az első helytől (162 pont, 8 telitalálat), az ő nyereménye egy tálca Csíki Sör és tíz zacskó Csíki csipsz.

Érdekesség, hogy mindhárom dobogósunk székelyudvarhelyi.

Út a végső győzelemig

Az elődöntők előtt, azaz 48 találkozót követően még Tschaba felhasználónk állt az élen, akinek a hajrá nem sikerült jól, hiszen végül lecsúszott az összetett 12. helyére. Végső győztesünk, Nagy István ekkor még nem szerepelt a legjobbak között, ám huszáros hajrába kezdett – a két elődöntő és a döntő kimenetelénél is telibe találta, hogy 1–1 lesz a rendes játékidő végén az eredmény, és mindhárom meccs hosszabbításba torkollik, az ezeken a meccseken szerzett 21 pontjának köszönhetően ugrott az élre.

„Izgalmasan alakult az Európa-bajnokság és a tippverseny is, a végén bejöttek a hosszabbításos tippjeim, nagyon szoros volt. A hajrában sokszor arra gondoltam, hogy ha nyerni akarok, akkor arra kell fogadjak, ami nem valószínű, másképp ha a papírformára teszek, úgy nem lesz esélyem előzni” – mondta nyertesünk. Arra a kérdésünkre, hogy számított-e arra a játék elején, hogy megnyeri,

Nagy István elmondta, hogy szerinte, ha elölről kezdenénk a tippversenyt, az első harmincban sem lenne benne.

Nagy István Fotó: Szatmári Bence

„Hasonlít a sportfogadáshoz, de itt nem kellett pénzt feltenni ahhoz, hogy nyerjél, ez adott egy nagyon jó kis hangulatot az egész Európa-bajnokságra. Ahhoz, hogy jól teljesíts, valamennyi fogalmad kell legyen a labdarúgáshoz, de kell mellé egy nagy adag szerencse is. Már most várom a világbajnokságot, biztosan visszatérek a Székely Sport tippversenyére” – tette hozzá a boldog nyertes.

Második helyezettünk, Mag Attila a harmadik helyről vágott neki az Eb utolsó szakaszának, az elődöntőkben bízott az olaszokban, hogy a rendes játékidőben nyernek a spanyolok ellen, míg az angol–dán összecsapásnál jól érezte, hogy hosszabbítás lesz, ám több gólt várt el a válogatottaktól. A finálé 90 perces eredményét telibe találta, így biztos lehetett abban, hogy másodikként zárja tippversenyünket, amikor a felek a Wembley-ben a hosszabbításra készültek.

„Nagyon sűrű volt az utolsó meccsek előtt az élmezőny, éreztem, ha rosszul tippelek, a tizedik leszek, szerencsére jól alakultak számomra a mérkőzések.

Barátom az első helyezett, István jött ki hozzám meccset nézni, s mondta, vigyázz, mert jövök fel a tippversenyben. Amikor a harmadik voltam, ő még a hetedik helyen állt. Ő akkor is mondta, hogy utol fog érni, és utol is ért

– mesélte nevetve.

Mag Attila Fotó: Szatmári Bence

„Nagyon szorosak voltak a meccsek, sok volt a döntetlen a rendes játékidőben, így én is arra gondoltam, hogy jobb lesz döntetlenre játszani. Szerintem a végét kicsit túlbonyolítottam, a tuti tippjeimet is megváltoztattam, azzal ment el a telitalálat. Így is szép, hogy holtversenyben az első helyen végeztem. Istvánnak a telitalálatok segítettek, én több meccsen szereztem pontot” – folytatta Mag Attila, majd kiemelte, hogy nagyon élvezte a tippversenyt.

„Szenzációs dolog volt, adott egy új impulzust a meccseknek, az emberek igazi tét nélkül tudtak játszani, jó szórakozás volt. Szerintem mindenki nyert, aki tippelt, teljesen más megközelítésben lehetett nézni a meccseket” – zárta a beszélgetést a második helyezettünk.

Játékunk dobogójának legalsó fokán Károly Hunor végzett, aki a végső győzteshez hasonlóan telibe találta a két elődöntőt és a döntőt is, jó hajrájának köszönhetően jött fel a harmadik helyre.

„Amióta van tippverseny a Székelyhonon, mindig részt vettem rajta, öcsémmel pedig korábban az újságból ollóztuk ki a szelvényeket, és küldtük be. Az Európa-bajnokság vége érdekesen alakult, hiszen az utolsó meccsek előtt még nem voltam az első tízben sem, sőt két csoportmeccset is kihagytam. A végén kockáztattam, hogy ne azt a kimenetelt tegyem meg, mint a többség. Hiszen ha bejön, akkor előrelépek, ha nem, hátracsúszok, kockáztatnom kellett” – mondta Károly Hunor.

Károly Hunor Fotó: Szatmári Bence

A tippversenyünk végeredménye
1. Nagy István 163 pont/10 telitalálat
2. Mag Attila 163/4
3. K. Hunor 162/8
4. Monxenyo 161/10
5. Péter Ernő 161/9
6. Zssssss 160/7
6. Mferi79 160/7
8. Vojkuj Csongor 159/7
9. Károly Jenő 157/6
10. Kovács Ferenc 156/9
11. Magor Benkő 156/6
12. Tschaba 155/7

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.