Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Három zárt kapus mérkőzéssel büntették a magyar labdarúgó-válogatottat

MTI 2021. július 09., 21:23 utolsó módosítás: 2021. július 09., 23:04

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jelenleg zajló kontinenstorna csoportmeccsein diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar válogatottat.

Három zárt kapus mérkőzéssel büntették a magyar labdarúgó-válogatottat
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt

a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az UEFA június 20-án közölte: a magyar–portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország–Magyarország mérkőzés kapcsán is, mert – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2–2-re végződött csoportmeccsen.

A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, ugyanakkor a francia és a német hírügynökség – az UEFA-ra hivatkozva – azt közölte:

ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak, így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.

Marco Rossi együttese a NL 2022–2023-as kiírásában a legjobb 16 együttest felvonultató A divízióban szerepel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.