Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Emelt fővel búcsúzott az FK Csíkszereda ifjúsági B csapata

Dobos László 2023. június 04., 22:33

Korban idősebb, magasságban és testsúlyban is fölényben lévő együttes búcsúztatta az FK Csíkszereda ifjúsági B csapatát az U19-es korosztályú megyei bajnokok viadalának országos szakaszán. Albu László együttese Bákó megye bajnokcsapatától kapott ki.

Emelt fővel búcsúzott az FK Csíkszereda ifjúsági B csapata
Galérianézet
Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda nem engedte el azoknak a gyerekeknek a kezét, akik nem játszhattak az U15-ös, az U16-os, U17-es és U18-as Elit Ligákban: számukra is játéklehetőséget adott, benevezte az U19-es megyei bajnokságba.

Albu László edző csapata képviselte Hargita megyét a megyék közötti szakaszon, ahol múlt szerdán Kovászna megye képviselőjét, a Szitabodzai Progresul együttesét győzte le 4–1, vasárnap késő délután pedig Bákó megye korosztályos bajnokát, a Viitorul Curița együttesét fogadta – a Kós Károly utcai, Márton Áron- és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán. Curița Onești-hez közel található község, a múlt rendszerben vegyiparáról híres településtől 10 km-re fekszik. A Curița az első fordulóban hazai pályán játszott, és 5–2-re győzte le Iași megye bajnokcsapatát, az Unirea Ruginoasa együttesét.

Fotó: Pinti Attila

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) égisze alatt zajló, az U19-es korosztály számára kiírt bajnokságban csak olyan, 2004-ben és később született játékosokat lehet nevezni, akik a most záruló szezonban nem játszottak a korosztályos Elit Ligákban vagy más országos szintű bajnokságokban.

Dávid–Góliát harcot hozott az első félidőben az FK–Curița mérkőzés, amelyen a vendégek uralták a játékot, akiknek játékosai korban idősebbek, egy fejjel magasabbak voltak, de átlagtestsúlyban is meghaladták a házigazdákat.

Fotó: Pinti Attila

Az első 45 perc után 2–0-ra vezettek a vendégek, de a második félidő első felét meglepő módon a csíkiak uralták, és a szünetben beállt Vlad Chiriac góljaival egyenlítettek. A magyarul jól beszélő fiatalember előbb a 62. percben egy szögletet követően vette le mesterien a labdát, becsapott három védőt, majd a hosszúba lőtte a labdát. Négy perccel később egy jobb oldali, a 16-os sarkától megítélt szabadrúgást tekert mesterien a kapu rövid alsó sarkába. Az FK-nak 2–2-nél volt még egy nagy gólhelyzete, azonban a véghajrát a vendégek uralták, akik megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé, viszont az FK fiataljai emelt fővel búcsúztak.

Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó U19-es országos bajnoskág, 2. forduló (a legjobb 8 közé jutásért):

FK Csíkszereda–Viitorul Curița 2–4 (2–2).

Gólszerzők: Vlad Chiriac (62. és 66. perc), illetve Mihai Maftei (32. és 84.), Roberto Marcu (39.) és Paul Grădinariu (79.).
FK Csíkszereda: Nyegre Magor – Tódi Ádám, Andrei Blenteș, Ferencz Hunor, Antal Norbert, Vízi Benedek, Benedek Hunor, Brügger Benedek, Kovács Erik, Baliga Romuáld. Cserejátékosok: Száva Norbert, Vlad Chiriac, Robert Bârsan, Bara Dávid, Szatmáry Alpár, Daday Lehel. Edző: Albu László.
Viitorul Curița: Eisi Apslan – Gabriel Moței, David Crăciun, Luca Fudulache, Rareș Floroiu, Marius Crăciun, Mihai Maftei, Roberto Marcu, Paul Grădinariu, Andrei Vrabie, Dominic Văcaru. Cserejátékosok: Rareș Turcu, Alex Albert, Claudiu Sigolea, Antonio Radu, Răzvan Michnea, Rareș Bouaru, Cristian Suliman. Stáb: Silviu Ion (vezetőedző), Rareș Mihalache (másodedző), George Șchiopu (másodedző), Costică Ene (a csapat képviselője).
Játékvezetők: Robert Ciorbea (Barcaszentpéter), Andrei Cojocaru Pavel és Marian Cristian Ciorbea (mindketten Brassó).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.