Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Először Aradon a Szuperkupa, új győztest avathatnak

Horváth Bálint Ottó 2022. július 09., 16:13

A Szuperkupa 1994-es bevezetése óta eddig 23 ilyen jellegű mérkőzést játszottak Romániában. Összesen 15 mérkőzésen találkozott egymással a bajnok és a kupagyőztes.

Először Aradon a Szuperkupa, új győztest avathatnak
A két edző: Dan Petrescu és Cristiano Bergodi Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Szombaton 20 óra 30 perctől játsszák a labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést, melyen a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK néz farkasszemet.

Öt alkalommal nem rendezték meg a Szuperkupát – azokban az idényekben a bajnokságot és a Román Kupát ugyanaz a csapat nyerte meg –, majd 2009 óta duplázás esetén a bajnokság első és második helyezettje játssza a Szuperkupát.

A Szuperkupa-mérkőzések többségét Bukarestben rendezték, további nyolc összecsapásnak Kolozsvár és Ploieşti kétszer, valamint Piatra Neamţ, Konstanca, Botoşani és Craiova adott otthont.

Arad a nyolcadik település a sorban, amely Szuperkupa-mérkőzést rendez.

A legtöbb Szuperkupa-győzelemmel az FCSB rendelkezik, amely hat alkalommal diadalmaskodott. A Kolozsvári CFR és a Bukaresti Rapid négyszer, a Bukaresti Dinamo és az Astra Giurgiu kétszer nyerte meg a trófeát, az Universitatea Craiova, a Viitorul, a Marosvásárhelyi ASA, a Galaci Oțelul és az FC Voluntari egyszer ért fel a csúcsra.

A Sepsi OSK győzelem esetén a 11. klub lehet a listán, amely megnyeri a Szuperkupát.

A CFR válogatott támadója, Ciprian Deac az a játékos, aki a legtöbb Szuperkupa-győzelemmel büszkélkedhet, négy alkalommal nyert – az összeset a kincses gárdával.

A Sepsi OSK jelenlegi keretéből négyen Szuperkupa-győzetesek: C. Matei (a Bukaresti Dinamóval), Bălașa (CSU Craiova), Ciobotariu és Rondón (mindketten Kolozsvári CFR).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.