Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkerülte a Craiovát, de nehéz ellenfelet kapott a Sepsi a kupában

Orbán Zsolt , Horváth Bálint Ottó 2021. november 08., 16:45 utolsó módosítás: 2021. november 08., 16:59

Élvonalbeli rivális, a Chindia Târgoviște lesz a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellenfele a labdarúgó Román Kupa legjobb nyolc együttese között. Cristiano Bergodi legénysége a negyeddöntő során is idegenben lép majd pályára. 

Elkerülte a Craiovát, de nehéz ellenfelet kapott a Sepsi a kupában
Masszív, jól védekező csapaton át vezet az út az elődöntőbe Fotó: Pinti Attila

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) bukaresti székházában hétfőn délután alakították ki a kupanegyeddöntő párosításait. A sorsoláson öt élvonalbeli, két másodosztályú és egy harmadik ligás alakulat volt érdekelt.

A szövetség képviselői nem alkalmaztak kiemelést, így bármilyen párharcra megvolt az esély.

A Sepsi OSK elkerülte a címvédő Universitatea Craiovát, de a 2020 nyarán a sorozatban döntőt játszó háromszékieknek így is meglehetősen kényelmetlen ellenfél jutott:

az Emil Săndoi vezette Chindia Târgoviștevel kell megmérkőzniük a november 30–december 2 közé kiírt negyeddöntőben.

A legutóbbi kiírás győztese szerencsésnek mondhatja magát, mivel az U Craiova a kupa idei meglepetéscsapatával, a CSO Filiași-sal került össze. Az élvonalban remek szezont futó FC Voluntari az FC Buzăuval, míg az FC Argeș szintén másodosztályú csapattal, a Bukaresti Rapidot kiejtő Temesvári SSU Polival csatázik majd az elődöntőért.

A Sepsi OSK előbb a Konstancai Farult, majd az FC U Craiova 1948-at búcsúztatta a labdarúgó Román Kupa 2021/2022-es szezonjában. A piros-fehérek mindkét alkalommal 1–0-ra győztek, és akárcsak az előző két találkozón, a Chindiával is idegenben kell megmérkőzniük.

A Dâmbovița megyeiek jelenleg a ploiești-i Ilie Oană Stadionban játsszák hazai meccseiket, mivel saját stadionjuk felújítás alatt áll.

Az aktuális bajnoki idény második fordulójában a Sepsi és a Chindia megosztozott a pontokon, a két csapat összesen kilenc alkalommal találkozott eddig, négy sepsiszentgyörgyi siker és négy döntetlen mellett a rivális csak egyszer tudott győzni.

Diószegi László: egyenlőek a továbbjutási esélyek

A sorsolást követően Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke a Székely Sportnak úgy nyilatkozott, nagyon bízott benne, hogy ezúttal könnyebb ellenfelet kapnak, de ez sajnos nem jött össze.

Tudják, hogy a Chindia kényelmetlen csapat, és érdekes párharcra számít, mivel a kupamérkőzést megelőző bajnoki fordulóban hazai pályán is ellenük játszanak. Meglátása szerint mindkét csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra, és a további párharcokból mind az élvonalbeli együttesek kerülnek be a legjobb négy közé, ahol már nehezebb feladatuk lenne.

Mindenféleképpen szeretnénk a végéig menetelni a kupában, ha már a bajnokságban nem szerepelünk jól, és amennyiben sikerülne megnyerni a trófeát, az óriási teljesítmény lenne a klub számára”

– nyilatkozta a háromszéki klubtulajdonos.

Labdarúgó Román Kupa, a negyeddöntő párosítása
Temesvári SSU Poli–FC Argeș
FC Buzău–FC Voluntari
Chindia Târgoviște–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
CSO Filiași– Universitatea Craiova (címvédő)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.