Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elképesztő védelmi hibák a Marosvásárhelyi SE kiszállásán, ők húzták a rövidebbet

Horváth Bálint Ottó 2024. április 06., 20:35

Hiába szerezte meg korán a vezetést, a szünet után nem tudta megtartani előnyét a Marosvásárhelyi SE, és végül pont nélkül maradt a Gyulafehérvári Unirea elleni kiszállásán.

Elképesztő védelmi hibák a Marosvásárhelyi SE kiszállásán, ők húzták a rövidebbet
Pont nélkül maradtak. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 9-es csoportjában rangadónak számított a két együttes második fordulós szombati párharca, amelyek az első hely megszerzéséért vannak versenyben.

Remekül indult a találkozó a vásárhelyiek számára, akik a 13. percben előnybe kerültek, amikor egy hazaadott labdánál elcsúszott a hazaiak kapusa, ezt pedig kihasználta Clinton Osei, aki közelről talált be.

Alig két perccel később a Marosvásárhelyi SE hálóőre, Lukács Dániel is óriásit hibázott, labdát vesztett és szabálytalankodott a gyulafehérváriak támadójával szemben, így büntetőt okozott.

A hibáját azonban jóvá tette, mivel kivédte Istrate tizenegyesét és az ismétlést is.

Mindezek után többet próbálkozott a hazai csapat, de sokáig nem volt igazán veszélyes a kapura, majd a szünet előtt ismét Lukácsnak kellett nagyot védenie.

Aztán a második félidő elején távolról telibe találták a felső lécet a házigazdák, a kipattanó pedig Andrei Roșu elé került, aki a hálóba lőtt és kiegyenlített.

Néhány perccel ezután pedig a Gyulafehérvári Unirea megfordította az eredményt egy hatalmas védelmi hiba után:

Dumbrăvean magasan rúgta vissza a labdát a kapus irányába, amelyre lecsapott Darius Indrei, és nem hibázta el a befejezést.

Ezután is a hazaiak játszottak jóval veszélyesebben, több nagy helyzetük volt, ám ezeket nem tudták gólra váltani. A végéig a vásárhelyiek egyetlen komolyabb lehetőséget sem sikerült kialakítani, így már nem változott az állás.

Ezzel a vereséggel az alsóház megnyerését célzó Marosvásárhelyi SE hátránya immár hét pontra nőtt a gyulafehérváriakkal szemben, ráadásul utolérte őket a Kudzsiri Metalurgistul, amely 3–2-re nyert az Alsógáldi Industria ellen.

Az alsóházban érdekelt másik Maros megyei csapat, a bennmaradásért küzdő Szászrégeni Avântul még pénteken 3–1-re kikapott az eddigi sereghajtó Kolozsvári Viitorultól. A régeniek ugyan már a legelején betaláltak, de a házigazdák a szünet előtt egyenlítettek, majd kevéssel a fordulás után átvették a vezetést, a győzelmüket pedig a hosszabbításban biztosították be.

Labdarúgó 3. Liga, rájátszás, alsóház, 2. forduló:

Gyulafehérvári Unirea–Marosvásárhelyi SE 2–1 (0–1).

Gólszerzők: Roșu (52.), Indrei (58.), illetve Osei (13.).
Marosvásárhelyi SE: Lukács – Arhirii (Moraru, 9.), Bălan, Barabás, Dumbrăvean, Gliga (Pop, 70.), Jorza, Moldovan (Giosu, 40.), Osei (Iepure, 70.), Todoran, Vidrășan. Cserék: Negrușa, Csala, Greu, Kiss. Vezetőedző: Flavius Sabău.

Kolozsvári Viitorul–Szászrégeni Avântul 3–1 (1–1).
Gólszerzők: Herciu (44.), Thiam (47.), Grosu (90+4.), illetve Murar (3.).

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 9-es csoport, alsóházi rájátszás, 2. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 9-es csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Gyulafehérvári Unirea
2
2
0
0
5-2
35
2
Kudzsiri Metalurgistul
2
1
1
0
5-4
28
3
Marosvásárhelyi SE
2
1
0
1
3-2
28
4
Szászrégeni Avântul
2
0
1
1
3-5
16
5
Kolozsvári Viitorul
2
1
0
1
4-4
10
6
Alsógáldi Industria
2
0
0
2
2-5
10

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.