Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkapkodták a jegyeket a Sepsi OSK–Kolozsvári U kupadöntőre

Józsa Csongor 2023. május 11., 14:02

Nagy az érdeklődés az erdélyi párharc iránt, fél óra alatt fogytak el a szabadon vásárolható belépők. Már csak a két klub szurkolóinak fenntartott szektorba lehet jegyet váltani a labdarúgó Román Kupa nagyszebeni fináléjában.

Elkapkodták a jegyeket a Sepsi OSK–Kolozsvári U kupadöntőre
Igazi fociünnep lehet a kupadöntő Fotó: Pinti Attila

A labdarúgó Román Kupa utolsó találkozóját, a döntőt a tavaly átadott nagyszebeni stadionban május 24-én, 20 óra 30 perctől a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OKS és a Kolozsvári U játssza. A szervező, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerdán kezdte el a jegyek értékesítését online felületén.

A 25 és 40 lejes belépőket fél óra alatt megvásárolták a sportszeretők. Ez azt jelenti, hogy a 12 ezer férőhelyes sportlétesítményben telt ház lesz.

Már csak a két csapat szurkolótáborainak fenntartott helyekre lehet – esetleg – pályázni. A Sepsi OSK hivatalos közösségi oldalán azt írta, hogy a szurkolói számára biztosított 2400 helyre (B1, B2, B3 szektorok) a belépőket személyesen lehet megvásárolni a Sepsi OSK Aréna jegypénztáránál, valamint a mérkőzés napján, a nagyszebeni stadionnál.

A Sepsi OSK Aréna jegypénztáraiban a hét során elkezdődik az értékesítés; erről részletes tájékoztatást később adunk”

– írják közösségi oldalukon.

A csütörtöki bejegyzés szerint mindezt május 12-én, pénteken kezdik el a piros-fehérek.

Fotó: Pinti Attila

A Kolozsvári U nyolc év után jutott a Román Kupa döntőjébe, a háromszékiek a címvédők.

Az egyik mehet, a másik nem a nemzetközi porondra

A Román Kupa döntőjének kimenetelére a Szuperliga élmezőnye is fókuszál. Nem mindegy, hogy ki nyeri a serleget, ez meghatározza, hogy kik képviselhetik az országot az európai kupamezőnyben.

A bajnokcsapat mellett – amelyik a BL-selejtezőben lesz ott –, a pontvadászat ezüstérmese biztosan indul a Konferencia Ligában. A versenykiírás szerint a harmadik pozícióban záró klub játszik egy selejtezőt az alsóház legjobbjával. Ezen párharc győztese szintén KL-szereplést kap.

Ahogy a Román Kupa-győztese is indulhat a Konferencia Ligában. Csakhogy, a Kolozsvári U nem kapta meg az UEFA-licencet. Így, ha a kincses város gárdája emeli magasba a trófeát, akkor a nemzetközi szereplés a Szuperliga harmadik helyezettjének ölébe hull.

Tehát, ebben az esetben nem a Sepsi OSK kapja meg az indulási jogot, mint kupadöntős. A háromszékieknek meg kell védeniük címüket, hogy jövőre is ott lehessenek a Konferencia Ligában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.