Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Együttműködési szerződést kötött a Vasas Femina és a Ferencváros

Székely Sport 2022. május 25., 16:37 utolsó módosítás: 2022. május 25., 16:39

A Ferencvárosi TC és a Vasas Femina akadémiák partneri megállapodást írtak alá egymás között. Az együttműködés fő vonala a női labdarúgás fejlesztése Székelyudvarhelyen és környékén, a tehetségek felfedezése, illetve versenyeztetése lesz.

Együttműködési szerződést kötött a Vasas Femina és a Ferencváros
László Béla és Berla Attila aláírták a szerződést Fotó: Fradi.hu

Ezen belül sportszakmai, illetve anyagi támogatásról szóló megállapodás is köttetett a két klub között, illetve azon játékosok számára, akik már akadémiai korban szeretnék magasabb szinten űzni a labdarúgást a Ferencváros lehetőséget biztosít a női akadémián.

„Sokszor elmondtuk már, hogy az itthoni munkánkat mindig jobban elismerték nemzetközi szinten, mint idehaza, ezt támasztja alá a válogatott behívók száma felnőtt, illetve korosztályos szinten. A szezon kezdete előtt szinte nem volt olyan NB I-es klub Magyarországon, ahol ne érdeklődtek volna a játékosaink iránt. Jelen pillanatban öt Vasas nevelésű játékos futballozik a magyar NB I-ben.

Klubunk keretén belül több, mint 100 kislány űzi a labdarúgást, a legfiatalabbak 5-6 évesek. Lehet, hogy ez a szám nem tűnik soknak, de a jelenlegi székelyudvarhelyi infrastruktúrát, illetve sporttámogatást nézzük, akkor ez nem mondható kevésnek. Az, hogy egy ilyen neves klubtól ilyen sportbaráti segítséget kaptunk, az egy óriási megtiszteltetés, egy hatalmas lehetőség a gyerekeink számára, egy plusz bizalom a szülők felé, hogy a gyerekeik nem vesznek el, hanem adott esetben Magyarország legpatinásabb klubjában játszhatnak.

Az, hogy a teljes Ferencváros-vezetés támogatta ennek az együttműködésnek a létrejöttét, sok mindent elárul. Szeretném kiemelni Nyíri Zoltán rendkívül pozitív hozzáállását az első perctől kezdve, Berla Attila önzetlen segítségét és Vágó Attila támogatását, aki elindította ezt a folyamatot. Ez egy fontos feladat számunkra, úgy érezzük, hogy óriási erőt ad a folytatáshoz a jelenlegi helyzetünkben.

Minden kezdet nehéz, de biztosak vagyunk benne, hogy ha helyesen kezeljük a dolgokat, akkor tudunk játékosokat adni a Ferencvárosnak, és a magyar válogatottnak is.

Jelenleg egy NB I-es és egy NB II-es csapatot működtetünk, illetve korosztályos szinten U11-es, U13-as, U15-ös bajnokságokban játszunk, a korosztályos csapatainkat duplán versenyeztetjük, a megyei fiú korosztályos bajnokságokban való részvétellel” – nyilatkozta  László Béla, a Székelyudvarhely Vasas Femina klubelnöke az együttműködés hátteréről és lehetőségeiről.

 „A Ferencváros női akadémiájának életében is egy mérföldkő, hogy nemzetközi szinten is tudtunk partneregyesületet találni. Annak kimondottan örülünk, hogy egy olyan határon túli csapattal kötöttünk együttműködést, akik szinte száz százalékban magyarok.

Nagyon szeretnénk őket támogatni mind szakmailag, mind anyagilag is, hogy a székelyudvarhelyi magyar gyerekek jó képzést kapjanak, és ebben a Ferencváros nagy szerepet kíván vállalni a továbbiakban.

Valamint várjuk majd azokat a tehetséges gyerekeket az akadémiánkra, akiket érdemes megnézni, illetve, ha találunk olyan kiemelkedő tehetségű labdarúgókat, akiket akár azonnal be tudunk építeni a csapataink valamelyikébe, akkor a két egyesület felveszi a kapcsolatot egymással és a megfelelő fejlődés érdekében megpróbáljuk a legjobb megoldást megtalálni a gyerekek számára.

Továbbá a megállapodás szerint szervezünk közös programokat a csapatoknak, illetve mérkőzéseket, ahol a játékosok összemérik tudásukat. Itt is megpróbáljuk levonni a lehető legtöbb tapasztalatot. Külön nagy öröm számunkra, hogy a Ferencváros játékosai is megismerkedhetnek határon túli magyar egyesületekkel, ahol akár jó barátságok is köttethetnek, illetve be tudjuk mutatni azt az összetartozást is, ami minket jellemez.

Bízunk benne, hogy pár éven belül bemutatkozhat a felnőtt csapatunkban székelyudvarhelyi labdarúgó” – osztotta meg gondolatait Berla Attila, a Ferencváros női akadémiájának operatív igazgatója.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.