Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egygólos előnyt hozott össze a Gyergyói VSK a 3. Liga osztályozóján

Gergely Imre 2023. június 17., 21:29

Több, mint 350 néző előtt nyerte meg a 3. Ligába jutásért folyó párharc első mérkőzését a Gyergyószentmiklósi VSK. Az első 55 perc képe alapján akár nagyobb is lehetett volna az előnyt, de összességében reális eredmény született.

Egygólos előnyt hozott össze a Gyergyói VSK a 3. Liga osztályozóján
Galérianézet
Egy egy lépés a harmadoszotály felé Fotó: Leopold Tamás

Óriási eső zúdult le szombaton délután Gyergyószentmiklóson, de a 18 órai kezdésre elvonultak a felhők és kifogástalan minőségű pálya várta a Hargita megyei bajnok Gyergyói VSK-t és ellenfelét a Szeben megyei első helyezett Medgyesi SK-t.

Az első percek tapogatózó játéka után a házigazdák vették a kezükbe az irányítást. Az első veszélyes labdát Țepeș küldte a kapura a felezővonal közeléből, de ez kevéssel a léc fölé ment, ahogy Jakab hasonló kísérlete sem akadt be.

Fotó: Leopold Tamás

A folytatásban Bajkó és Szfárli helyzete is kimaradt, de érett a gól.

A 38. percben aztán Czimbalmos kapott remek kiugratást, rövid sprint után védhetetlenül lőtt a keresztléc alá (1–0). A félidő utolsó percében az ő lábában volt az újabb gól is, de ezúttal a kivetődő kapus hárítani tudott.

A második félidőt is jól kezdték a gyergyóiak, Jakab lódult meg az oldalvonal mellett, lerázta a védőjét, majd húsz méterről pontos lövéssel a hosszú sarokba küldte a labdát (2–0).

Fotó: Leopold Tamás

A medgyesi edző ezt követően kettős cserét hajtott végre, ez a húzása bejött. Mezőnyben átvette az irányítást a vendégcsapat. Jött is a szépítés, a hazai kapus nem tudta megfogni a labdát, és az erre rácsapó Cirstean közelről bepöccintette az adódó lehetőséget (2–1).

Ezt követően inkább a medgyesieknek voltak nagyobb lehetőségei, de a gyergyóiak kibekkelték a hátralevő időt.

A gyepen és a lelátó hazai oldalán jöhetett az ünneplés, a mintegy 100 vendégdukker azonban ezt már nem láthatta. A góljuknál fekete füst borította be az ő szektorukat és a pályát is, majd a hajrában egy fáklya repült a játéktérre. A rendfenntartók ezt követően közbeléptek és kiürítették a szektort.

Fotó: Gergely Imre

Egyébként már a mérkőzés előtt is kereste a feszültséget néhány medgyesi drukker, egyikük kisebb összetűzésbe is került a csendőrökkel.

„Megérdemelt győzelmet arattunk. Fontos lépés ez a feljutáshoz, de még semmi nem dőlt el. A meccs előtt azt mondtam, hogy 50-50 százalék az esély és szerintem most is ez a helyzet. Azért megyünk Medgyesre, hogy ezt az egygólos előnyt megőrizzük” – összegzett a lefújást követően a gyergyói edző-játékos, Adrian Țepeș.

A visszavágót egy hét múlva játsszák Medgyesen, a párharc győztese feljut a 3. Ligába.

Labdarúgás, osztályozó a 3. Ligába jutásért, első mérkőzés:

Gyergyószentmiklósi VSK–Medgyesi SK 2–1 (1–0).
Gólszerzők: Czimbalmos Zalán (38. perc), Jakab Róbert (53.), illetve Adrian Cirstean (57.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.