Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyértelműen a felsőház a célja a Székelyudvarhelyi FC-nek

Zátyi Tibor 2023. augusztus 24., 15:11 utolsó módosítás: 2023. augusztus 24., 23:02

Hazai pályán, a Kézdivásárhelyi SE ellen kezdi meg a labdarúgó 3. Liga új szezonját a Székelyudvarhelyi FC. A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést László Zsolt csapatmenedzserrel vezettük fel.

Egyértelműen a felsőház a célja a Székelyudvarhelyi FC-nek
Galérianézet
Az SZFC kerete van annyira erős, hogy bárkivel felveszik a harcot Fotó: László Ildikó

„Jól sikerült a felkészülésünk, habár sok barátságos meccset nemigen tudtunk játszani, mivel hamar jött a Román Kupa. A Brassói SR Municipallal végül csak egy edzőmérkőzés lett, mivel nem voltak rendben a leigazolásaik, rá egy hétre jött a Brassói FC a fiatalokkal, aztán az FK Csíkszereda.

A csíkiak elleni meccsen a közönségünk is láthatta, hogy milyen játékerőt képviselünk, fel tudtuk venni a versenyt az FK-val. Akkor nyugodtan feküdtem le, mivel tudtam, hogy jó 3. ligás csapatunk van. Nem szabad kérdés legyen, hogy bejutunk-e a felsőházi rájátszásba”

– vezette fel a szezont, egyben megosztotta a célkitűzést is az SZFC csapatmenedzsere, László Zsolt.

Megtudtuk, hogy időben nekifogtak a keret kialakításának, volt idő, hogy felkészüljenek a harmadosztályra. „Mindenképp köszönet jár csapatunk tulajdonosának, Berkeczi Attilának, hogy továbbra is fontosnak tartja a felnőtt labdarúgást Székelyudvarhelyen, nagyon remélem, hogy egy jó évaddal háláljuk meg bizalmát.

Fotó: László Ildikó

A keretben nagy volt a mozgás, de azért a csapatunk magja nagyjából megmaradt.

Köszönjük az FK Csíkszeredának és a Sepsi OSK-nak, hogy játékosokkal segítették a keretünk kialakítását.

Szerintem a középpályán Cătălin Savin távozását meg fogjuk érezni, továbbá nagy érvágás, hogy Berkeczi Csongor is Csíkszeredába került. Simó Csongor viszont visszajött hozzánk, mivel látta, hogy nem nagyon számolnak vele az FK Csíkszeredánál, így a két klub megegyezett, és a szélső ismét Székelyudvarhelyen focizik” – folytatta a csapatmenedzser.

A rajt előtt kiderült, hogy az 5-ös szériában a 2. Ligából kizárt Brassói FC végül megszünteti felnőtt csapatát és a 2023–24-es szezontól a Brassói SR Municipallal fognak együttműködni. A csoport azonban mégsem lesz csonka, mivel a szövetség döntése szerint a Bákó megyei Viitorul Curița csatlakozik a mezőnyhöz.

„Csonka lesz a csoportunk, ez van, a harmadosztályban előfordul az ilyesmi. Örülünk, hogy nincsenek hosszú kiszállásaink, egyedül Câmpulung Muscel van távolabb. Izgalmas szezon vár ránk, hiszen szerintem a felsőházért mellettünk Câmpulung és Barcarozsnyó is harcolni fog, kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a Brassói SR, és Zernyestet sem szabad elfelejteni.

Fotó: László Ildikó

A költségvetésünk adott, jó teljesítményre lehetünk képesek idén, keretünk van annyira erős, hogy bárkivel felvesszük a harcot, továbbá olyan jó edzői stábunk van, hogy kevés csapatnak van hasonló a harmadosztályban. A szakma tehát adott, a fiatalok fejlődhetnek. Várjuk pénteken Kézdivásárhelyt és a szurkolóinkat a székelyudvarhelyi városi stadionba!”

– zárta László Zsolt.

A Székelyudvarhelyi FC kerete

Kapusok: Leonard Nicolae Vlasa, Matei Licșor Matei.
Hátvédek: Kovács Szabolcs István, Mitra Szilárd, Hadnagy Tamás, Bogdan Liviu Cîrstian, David Belu, Marucza Csanád, Aszalos Richárd, Tordai Tamás.
Középpályások: Sebestyén Botond, Lázár Kristóf, Antal Barna, Vasile Vlăduț Boția, Ketesdi Nimród Imre, Szakács Szilárd, Imets Ádám, Radu Matei, Farkas Nándor, Bara Levente, Simó Csongor, Balázs Lajos Norbert.
Támadók: Becze Tamás, Raul Ștefan Gavîrlița, Sergiu Andrei Șerban.
Stáb: Silviu Lucian Nicolau – vezetőedző, Cristian Ioan Robciuc – kapusedző, Berkeczi Attila – elnök, László Zsolt – csapatmenedzser, Dr. Abrán Hunor – csapatorvos, Balogh Ödön Mihály – kinoterapeuta, Fodor Attila – masszőr, Toró Hunor – titkár.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.