Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyértelmű cél az alsóház megnyerése a Marosvásárhelyi SE-nél

Horváth Bálint Ottó 2024. március 27., 12:38

Nem úgy sikerült a tavaszi rajt a marosvásárhelyi 3. ligás labdarúgócsapatnál, ahogyan eltervezték. Elszalasztották az esélyüket, hogy bejussanak a csoport első négy helyezettje közé. Az alsóház megnyerése viszont gyógyír lehet az elrontott szezonra.

Egyértelmű cél az alsóház megnyerése a Marosvásárhelyi SE-nél
A marosvásárhelyi csapat a második helyről indítja az alsóházi küzdelmeket Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi SE mindhárom idei mérkőzésén nyeretlen maradt, az alapszakasz végén két döntetlen mellett egy vereséget jegyzett a 3. Liga 9-es csoportjában, így a hatodik helyen zárt, és akárcsak tavaly, idén is alsóházi rájátszásban lesz érdekelt.

Az együttesnek komoly esélye volt bejutni a felsőházba, hiszen két kiesőjelölt ellen hazai pályán játszottak, valamint idegenben találkoztak az éllovas Besztercei Gloriával.

Mint utólag kiderült, a maximális pontszámra lett volna szükségek ahhoz, hogy bekerüljenek a legjobb négybe, hiszen csak így tudták volna megelőzni a negyedik helyet végül megkaparintó Gyulafehérvári CSU-t.

„Sokkal többet vártunk a játékosoktól ezen a három meccsen, sajnos nem jött össze a felsőházba jutás. Az idei első mérkőzést a Kolozsvári Viitorullal mindenképpen meg kellett volna nyerjük, de nem sikerült, ez totálisan a csapat hibája. Ketten hiányoztak a tavalyi keretből, Preklet Csaba és Clinton Osei, akik sokat segítettek, ez pedig meglátszott a teljesítményünkön.

De nem most úszott el a felsőház, hanem a bajnokság első hat fordulójában, amikor még csak egy pontunk volt, hiszen onnan nagyon nehéz volt visszahozni”

– fogalmazott a Székely Sport megkeresésére Mészáros Alpár, a Marosvásárhelyi SE szakmai igazgatója.

Mészáros Alpár Fotó: Barabás Ákos

A Flavius Sabău vezetőedző által irányított gárda a második helyről indítja az alsóházi küzdelmeket, négy pont a lemaradása a Gyulafehérvári Unirea mögött, amely szintén lemaradt a felsőházról, ez számukra igazán fájó lehet, hiszen feljutási tervekkel vágtak neki ennek az idénynek.

A Marosvásárhelyi SE kellő távolságra van a kiesőzónától, a szakmai igazgató szerint olyan együttest alkotnak, hogy ettől nem kell tartaniuk, hanem ennél nagyobb célt tűztek ki.

A kieséstől messze vagyunk, erről nem lesz szó. A csapat és a játékosok célja, hogy nyerjék meg a playoutot, be kell bizonyítaniuk, hogy azért vannak itt, mert minőségi labdarúgók”

– közölte Mészáros Alpár.

Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyiek pénteken 15 órától hazai pályán kezdik az alsóházi rájátszást, mégpedig az Alsógáldi Industria ellen, amellyel múlt héten ugyancsak otthon gól nélküli döntetlent játszottak az alapszakasz utolsó fordulójában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.