Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Suciu szerint többet ki lehetett volna hozni a kupameccsből

Dobos László 2021. szeptember 22., 21:06 utolsó módosítás: 2021. szeptember 22., 21:07

Érvényesült a papírforma szerdán délután az FK Csíkszereda–Chindia Târgoviște párharcban a labdarúgó Román Kupában. Az élvonalból érkező vendégek jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel, 1–0-ra nyertek és bejutottak a legjobb 16 közé.

Suciu szerint többet ki lehetett volna hozni a kupameccsből
Fotó: Veres Nándor

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint többet ki lehetett volna hozni ebből a meccsből.

„Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott. Gyerekes tévedésből kaptuk a gólt, és nagyon rosszkor, a szünet előtt. A második félidőben többet támadtunk, de a gól nem jött össze.

Nem a megszokott felállással kezdtünk, oda kellett figyelnünk arra, hogy akik többet játszottak az első fordulókban, azokat ne terheljük tovább. Szerintem bárki, aki ennek a csapatnak tagja és játéklehetőséget kap, meg kell mutatnia, hogy mire képes.

Ez egy jó alkalom volt arra, hogy azok is lehetőséget kapjanak, akik eddig kevesebbet játszottak. Tanulságos mérkőzés volt, egy élvonalbeli, erős csapat ellen, láthattuk, tapasztalhattuk, hogy játékosaink mire képesek élesben. Választ kaptunk arra is, hogy melyek a csapat hiányosságai, hol, miben kell javítani a játékunkon. Többet ki lehetett volna hozni ebből a meccsből. Sajnálom, hogy nem jutottunk tovább, de örülök annak, hogy nem történtek komolyabb sérülések. Szondi Botond bokája megsérült, később derül ki, hogy ez mennyire súlyos” – összegzett Suciu.

Emil Săndoi, a Chindia Târgoviște vezetőedzője: „Tudtuk, hogy egy jó csapat otthonába látogatunk, szerintem a másodosztály egyik legjobb csapata az FK Csíkszereda. Követtem a csíkiak meccseit, Bukarestben a Steauával, de az Astra ellen hazai pályán sem volt szerencséjük, mindkét meccsen pontokat érdemeltek volna. Tudom, hogy komoly stratégia van a futball tekintetében Csíkszeredában,

ezt bizonyítja, hogy szakszerűen foglalkoznak az utánpótlásképzéssel, illetve az támasztják alá az infrastrukturális fejlesztések.

Nehéz mérkőzésre számítottunk, de végül mi saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat, mert óriási helyzeteket, ziccereket hagytunk ki. Megvan a továbbjutás és a kupameccsen ez a fontos”.

Labdarúgó Román Kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
FK Csíkszereda–Chindia Târgoviște 0–1 (0–1),
gólszerző Cherchez (45.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.