Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ennél drámaibb módon nem nyerhetett minifoci-vébét Románia

Zátyi Tibor 2023. november 04., 19:47

Kétgólos hátrányból az utolsó másodpercekben állt talpra, majd a büntetőpárbaj tizenhatodik párosában megnyerte Románia az aranyérmet a minifoci-világbajnokságon, Magyarország bronzéremmel zárta a tornát.

Ennél drámaibb módon nem nyerhetett minifoci-vébét Románia
Első vébécímét szerezte Románia Fotó: Facebook/Federația Română de Minifotbal

A pénteki elődöntőben a román válogatott 3–0-ra verte Magyarországot, míg Kazahsztán az Eb-győztes Azerbajdzsánt búcsúztatta. A szombaton kora este rendezett fináléban habár uralták az első játékrészt, beszorították a kazahokat, helyzeteiket nem tudták gólra váltani a románok, körbelőtték ellenfelük kapuját. Kazahsztán ritkán veszélyeztetett,

a szünet előtt viszont a legjobbkor csapott le, egy ellentámadás végén a menteni igyekvő Ungur saját kapujába továbbította a labdát, így a kazahok egygólos előnyben mehettek pihenni.

A második játékrészben még jobban beszorította ellenfelét Románia, helyzeteit azonban ezúttal sem tudta kamatoztatni, a fegyelmezett kazahok pedig egy labdaszerzést követően kettőre növelték előnyüket.

A román csapat lehozott kapusos taktikára váltott, a reményeket pedig a videóbíró hozta vissza, két és fél perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak, Balogh pedig belőtte.

A dráma pedig csak ezután következett, a hosszabbítás és a meccs lejárta előtt másodpercekkel Románia gólfelelőse, Balogh távolról bevette Kazahsztán kapuját, hosszabbításra mentve a meccset.

A 2x5 perces ráadásban már egyik fél sem kockáztatott, habár a románok uralták a játékot, nem voltak veszélyesek, így jöhettek a büntetőpárbaj.

Ritkán tapasztalható izgalmak következtek, hiszen ha a kazahok hibáztak, akkor a románok is, így jutottunk el a 15. (!) párosig. Ekkor sporteszerűtlen magatartás miatt kiállították az egyik kazah kapust, majd csapattársa hibázott, ám Dumitrașcu sem tudta belőni. A következő párban újabb kazah hibázott, majd a teremlabdarúgásból jól ismert Bogdan Covaci eldöntötte, aranyérmes lett Románia.

Románia első világbajnoki címét szerezte minfociban, a három korábbi vébén két bronzérmet szerzett (2015, 2019). A trikolórok Európában viszont egyeduralkodónak számítanak, az első hat Eb-t megnyerték, a legutóbbi kettőn pedig ezüstérmet szereztek.

Minifutball-világbajnokság, döntő
Románia–Kazahsztán 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) büntetőkkel 12–11,
gólszerzők Balogh (49., büntetőből, 50+2.), illetve Ungur (25., öngól), Tarzanov (37.).

A magyar minifutball-válogatott Azerbajdzsánnal csapott össze a dobogóért és remek játékkal 3–1-re nyert. Ez a magyar minifoci történetének első vb-érme. A válogatott a csoportkörben Portugáliát 1–0-ra, Líbiát 2–1-re, Szerbiát 1–0-ra győzte le, majd a nyolcaddöntőben 3–0-ra nyert Egyiptom ellen, a nyolc között pedig 1–0-ra verte Szlovákiát. A pénteki elődöntőben aztán 3–0-ra alulmaradt Romániával szemben.

Minifutball-világbajnokság, bronzmérkőzés
Magyarország–Azerbajdzsán 3–1 (2–0),
gólszerzők Ladányi (3.), Kövesdi (12.), Kozó (47.), illetve Alizada (44.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.