Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy fél hét alatt mindent elbukott az Oțelul

Horváth Bálint Ottó 2024. május 19., 16:51 utolsó módosítás: 2024. május 19., 16:56

A Román Kupa hétközi döntője után a Konferencia-ligába jutásért rendezett selejtezőben is alulmaradt a galaci labdarúgócsapat, a Kolozsvári U vasárnap két góllal győzött ellene, így az erdélyi együttes folytatja a küzdelmet az európai kupaszereplésért.

Egy fél hét alatt mindent elbukott az Oțelul
Hiába a mezőnyfölényes játék, nem tudott betalálni a galaci csapat Fotó: Facebook/SC Otelul Galati

Az Oțelul szerdán a 2–2-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyes-párbajban veszítette el a Román Kupa nagyszebeni döntőjét a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinullal szemben, így elszalasztotta az esélyét, hogy induljon az Európa Ligában.

A nemzetközi porondon való részvételről azonban még nem kellett teljesen lemondjon, mivel a Szuperliga alsóházi rájátszásában elért második helyének köszönhetően selejtezőt játszhatott Kolozsvári U-val. Utóbbi csak a negyedik pozícióban végzett, de kihasználta azt, hogy a play-outot megnyerő Aradi UTA és a harmadik FC Hermannstadt sem rendelkezik európai licenccel.

A vasárnap kora delutáni galaci találkozón jóval többet kezdeményeztek és uralták a játékot a hazaiak, de csak kisebb lehetőségeket tudtak kidolgozni, nem voltak igazán veszélyesek a kapura. Aztán a 27. percben büntetőhöz jutottak, miután távoli próbálkozásnál az U kapusa rossz helyre ütötte ki a labdát, majd elgáncsolta az Oțelul játékosát, Telest.

A tizenegyesnél azonban Gertmonas rögtön jóvá tette a hibáját és kivédte Rusevic lövését.

Ezt követően a kolozsváriak ugyan több kockázatot vállaltak, de a szünetig egyetlen helyzetet sem tudtak kidolgozni.

A második játékrész elején is erőltették támadásaikat a galaciak, gólt azonban a vendégek szereztek, a 62. percben gyorsan végig vitt és szépen kijátszott akció végén a csereként beállt Anselmo talált be. Hamar megvolt az esélye az egyenlítésre az Oțelulnak, de Adăscăliţei fejese kevéssel elkerülte a kaput.

Nem sokkal később pedig a kolozsváriak ismét meglepték a házigazdákat, remekül ugratták ki az argentin támadót, aki egyedül a kapussal szemben nem hibázott és belőtte a második gólját.

Ezzel eldöndötte a továbbjutás kérdését, a végéig ugyanis a galaciaknak semmi sem jött össze a kapu előtt.

A Kolozsvári U 2–0-s győzelemmel jutott tovább a selejtező második szakaszába, ahol a jelenlegi helyzet szerint (feltéve, hogy a kupagyőztes Vajdahunyadi Corvinul megszerzi az indulási jogot az Európa Ligában) a felsőházi rájátszásban harmadik helyen végzett Universitatea Craiovával találkozik, a párharc győztese indul a Konferencia-liga selejtezőjében.

Labdarúgó Szuperliga, selejtező a Konferencia-ligába jutásért:
Galaci Oțelul–Kolozsvári U 0–2 (0–0).
Gólszerző: Anselmo (62., 72.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.