Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Edward Iordănescu: „Elnézést kérünk mindenkitől, szégyenteljes eredmény”

Sebestyén Ervin 2022. június 15., 10:25

A román labdarúgó-válogatott elszenvedte harmadik vereségét a negyedik csoportmérkőzésén a Nemzetek Ligájában, így továbbra is az utolsó helyen áll a B divízió harmadik kvartettjében. Ezúttal hazai pályán kaptak ki Montenegróval szemben.

Edward Iordănescu: „Elnézést kérünk mindenkitől, szégyenteljes eredmény”
A román labdarúgó-válogatott oda-vissza vereséget szenvedett Montenegróval szemben Fotó: Facebook/Montenegrói Labdarúgó Szövetség

„Szeretnék gratulálni a vendégeknek, remekül játszottak. A mérkőzés egy-egy időszakában mi is képesek voltunk minőségi futballt játszani, de ez nem volt elegendő. Több szempontból is hatalmas különbség volt a két válogatott között, emiatt lett ilyen eredmény. Nem szeretnék mentegetőzni a pályán történtek miatt, ez most egy nagyon nehéz pillanat, meglátjuk mi lesz a folytatásban” – kezdte az értékelést a szövetségi kapitány.

A román szakember hozzátette, hogy az első bekapott gól után nagyon jól reagált a csapat, és ha egy kicsivel több szerencséjük van akkor az egyenlítés is meglehetett volna.

Mindenki becsülettel küzdött, mindent megtett a nemzeti csapatért, de most ez így sikerült. Nem akartam eddig említeni, de voltak nagyon fontos hiányzóink. Nem volt velünk sem Ianis Hagi, sem Dennis Man, vagy Nicușor Stanciu sem. Ők mind fontos kiesők

– folytatta.

A rutinos szövetségi kapitány kihangsúlyozta, hogy már az összecsapás előtt tudták, hogy nagyon harcias lesz a montenegrói válogatott, mégsem tudtak kellően felkészülni. Elárulta, hogy a továbbiakban is azon fognak dolgozni, hogy minél erősebb legyen a román nemzeti gárda, azonban a jövőjével kapcsolatban nem adott egyértelmű választ.

A tabella rendkívül rosszul néz ki, át kell beszélnünk a folytatást. Optimista voltam, ugyanakkor realista is, a finn meccs után látszott, hogy mentálisan fáradtak vagyunk. Semmit sem szabad elhamarkodni, fontos döntések várnak ránk

– Edward Iordănescu.

Fotó: Román Labdarúgó Szövetség - frf.ro

A vereség után megszólalt Vlad Chiricheș is:

„Ez egy nagyon szomorú és nagyon nehéz helyzet. Megpróbálok az elkövetkezendő időszakban a klubcsapatomra koncentrálni, majd minden erőmmel azon leszek, hogy szeptemberben ismét a legjobb formámat tudjam nyújtani a válogatottban is.

Nem gondolkodom a visszavonuláson, mindig vannak nehéz pillanatok, ez épp az. A legfontosabb az, hogy most mindenki pihenje ki magát és lépjen túl ezeken a vereségeken. Szeptemberben erősebben térünk vissza.

A szurkolók kiálltak mellettünk, de nem tudtuk meghálálni, ez egy szégyenteljes eredmény, nagyon sajnáljuk” – mondta a rutinos védő.

Románia négy játéknap után az utolsó helyen áll a 3. csoportban, három egységgel. Egy ponttal Finnország, néggyel Montenegró és öttel Bosznia-Hercegovina mögött. Legközelebb Finnország otthonában lépnek pályára, szeptember 23-án

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.