Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Edward Iordănescu: az eredmény az elsődleges szempont

Székely Sport 2022. január 26., 19:27 utolsó módosítás: 2022. január 26., 19:32

A román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Edward Iordănescu kinevezése után úgy nyilatkozott, ha nem bízott volna a jelenlegi generációban és a játékosok képességeiben, nem vállalta volna el a nemzeti együttes irányítását. Meglátása szerint a válogatott komoly fejlődésen mehet keresztül, de első körben az eredmény az elsődleges szempont.

Edward Iordănescu: az eredmény az elsődleges szempont
Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

A kedden kinevezett 43 éves szakvezető feladata az lesz, hogy Romániát Európa futballjának elitjébe vezesse, erre az idei Nemzetek Ligája új kiírásában és a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében lesz alkalma. Legfőbb célkitűzése, hogy kijuttassa a román válogatottat a kontinenstornára, és ha ez sikerül, meghosszabbítják a szerződését. Ezt megelőzően viszont a Nemzetek Ligájában kell bizonyítania az együttessel, ahol a csoportgyőzelem a köztes cél.

„Komoly bizalmat éreztem a vezetőség részéről a közös munka előtt. Köszönettel tartozom elődeimnek, Cosmin Contrának és Mirel Rădoinak, akik jó dolgokat hagytak maguk mögött, támogatták és fejlesztették a fiatal játékosokat. Boldog vagyok és büszke, készen állok, hogy felelősséggel képviseljem Romániát.

Egy olyan csapatot építhetünk, amely ragyogni fog és képes olyan teljesítményt nyújtani, amit mindannyian elvárunk”

– mondta Edward Iordănescu.

„Fontos, hogy olyan csapatunk legyen, amely mindent belead a pályán, hogy eredményeket érjen el. Azt akarom, hogy a játékosok energiával, lelkesedéssel, önbizalommal és azzal a hajlandósággal érkezzenek a válogatotthoz, hogy a mérkőzés minden percében küzdeni akarnak. Minden román játékos előtt nyitva áll a válogatott ajtaja” – tette hozzá a frissen kinevezett szövetségi kapitány.

Edward Iordănescu rámutatott, ha nem bízott volna ebben a generációban és a játékosok képességeiben, nem vállalta volna el a válogatott irányítását.

Jól ismerem a csapatot, az átlagéletkor 25 év körül van, az érettség 27, 28 év körül következik be, tehát a játékosok jó teljesítménye ezután következhet, és bízom abban, hogy a válogatott komoly fejlődésen mehet keresztül. Az eredmény az elsődleges szempont. Nem tudom, ha csalódnak bennem, de így kell lennie. Idővel aztán kialakulhat egy olyan játékstílus, amely tetszetős lehet.

Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók elhagyják a stadiont, érezzék, hogy a játékosok mindent beleadtak” – fogalmazott.

Fotó: FRF

„A célkitűzés kijutni az Európa-bajnokságra, köztes cél a Nemzetek Ligája. Ez természetes, mivel hatással van a sorsolásra, megkönnyítheti az utunkat. Amennyiben a dolgok jól működnek a csoportban, más lelkesedéssel és bizalommal várhatjuk a selejtezőket.

Őszintén mondom, az első helyet célozzuk meg a Nemzetek Ligájában, ez a korrekt mentalitás.

Az elmúlt napokban volt időm egy első benyomást szerezni az ellenfelekről, amelyeknek több mérkőzését megnéztem. Kiegyenlített csoport lesz. Ha a csapat csak a harmadik helyen végez, leülünk és megtárgyaljuk, hogy milyen körülmények között folytathatjuk” – közölte Edward Iordănescu.

Az új szövetségi kapitány március 25-én és 29-én mutatkozik be a román válogatott kispadján, amikor Görögországgal hazai pályán, illetve Izraellel idegenben játszanak barátságos mérkőzéseket. Románia a Nemzetek Ligája B divíziójában júniusban és szeptemberben Finnországgal, Bosznia-Hercegovinával, illetve Montenegróval oda-visszavágó rendszerben találkozik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.