Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Herczeg Andreával a keretben készül az Eb-selejtezőre a romániai női fociválogatott

Dobos László 2024. március 26., 11:26

Románia női labdarúgó-válogatottja április elején elkezdi a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőit. A keretnek tagja Herczeg Andrea, az FK Csíkszereda középpályása, a csapat pedig elsőként Örményország és Kazahsztán ellen lép majd pályára.

Herczeg Andreával a keretben készül az Eb-selejtezőre a romániai női fociválogatott
Herczeg Andrea (jobbról a második) és Carmen Marcu, a Kolozsvári U csapatkapitánya is tagja a keretnek Fotó: Stefan Martinescu/ Kolozsvári U

A jövő évi, Svájcban esedékes Európa-bajnokságon való részvételért a selejtezőkben 51 válogatott verseng. A magyar nemzeti csapat a B divízióban szerepel, a romániai pedig a C-ben. A magyar gárda a 2025-ös házigazda Svájccal, valamint Törökországgal és Azerbajdzsánnal került azonos csoportba, a romániai együttes ellenfelei pedig Bulgária, Kazahsztán és Örményország.

A romániai válogatott április 5-én Örményországban vendégszerepel, április 9-én pedig Kazahsztánt fogadja Bukarestben. Massimo Pedrazzini, a romániai női labdarúgó-válogatott új szövetség kapitánya az áprilisi Eb-selejtezőkre készülő keretbe behívta a margittai Gődér Brigittát (Ferencváros), a székelyudvarhelyi Geréd Erikát (Diósgyőr), valamint Herczeg Andreát, az FK Csíkszereda futballistáját.

A teljes romániai keret:
Kapusok: Andreea Părăluță (Fortuna Hjørring , dániai), Camelia Ceasar (AS Roma, olasz) és Sara Câmpean (Temesvári Poli).
Hátvédek: Antonia Bratu, Claudia Bistrian, Teodora Meluță (mindhárman Temesvári Poli), Alexandra Tunoaia (Brescia, olasz), Geréd Erika (Diósgyőr, magyar), Gődér Brigitta (Ferencváros, magyar), Ana Maria Stanciu (Konstancai Farul).
Középpályások: Ioana Borțan, Florentina Istrate, Olga Iordăchiuși (mindhárman Konstancai Farul), Ioana Bălăceanu, Mihaela Ciolacu (mindketten Kolozsvári U), Giorgiana Vasile (Besztercei Gloria), Herczeg Andrea (FK Csíkszereda), Ștefania Vătafu (Anderlecht, belgiumi).
Csatárok: Florentina Olar (Fortuna Hjørring , dániai), Mara Bâtea, Carmen Marcu, Adina Borodi (mindhárman Kolozsvári U), Cristina Carp (Berni Young Boys, svájci).

A lebonyilításról

A kvalifikáció lebonyolítása a Nemzetek Ligájához hasonló. Az UEFA (Európiai Labdarúgó-szövetség) beszámolója szerint a kontinensviadalra az A liga négy csoportjából az első két helyezett automatikusan kijut, a további hét helyről pedig az év végén rájátszás dönt majd: az első körben az egyik ágon az A liga harmadik és negyedik helyezettjei játszanak a C liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal. A másik ágon a B liga négy csoportgyőztese és két legjobb másodikja játszik keresztbe ugyanezen liga két "rosszabb" másodikjával és négy harmadikjával.

Az egyik ágról nyolc, a másikról így hat csapat kerül be a második körbe, ahol viszont már az Európa-bajnoki selejtezők összesített rangsora alapján készítik el a kiemelést, párokba sorsolják az együtteseket, és a hét párharc győztese jut ki a kontinensviadalra.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő svájciak csak a csoportküzdelmek során lesznek érintettek, amennyiben az első három hely valamelyikén végeznek, akkor a B liga legjobb mérlegű negyedik helyezett csapata veszi át a helyüket a rájátszásban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.