Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Dumitrescut és Hindrichet behívták az U21-es fociválogatottba, Marius Corbut nem

Dobos László 2023. május 31., 10:40

Bár a romániai U21-es labdarúgó válogatott minden eddigi akciójára meghívást kapott, a június végi korosztályos Európa-bajnokságra készülők listájáról lemaradt Marius Corbu neve. Ott lesz viszont a sepsiszentgyörgyi Andres Dumitrescu, illetve a Kisvárdánál játszó Hindrich Ottó.

Dumitrescut és Hindrichet behívták az U21-es fociválogatottba, Marius Corbut nem
Marius Corbu (elől, sárgában) jól teljesít a magyar élvonalbeli bajnokságban Fotó: MTI

A Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett, jelenleg a magyar élvonalban, a Puskás Akadémiánál játszó futballista egyelőre nem tudott magyarázatot adni.

Fogalmam sincs, számomra is egy nagyon fura dolog, nem is tudom mit mondjak. Nem keresett meg senki, csak annyit üzentek, hogy a nevem nincs rajta listán”

– válaszolta megkeresésünkre szomorúan Corbu.

Marius Corbu (sárgában) Fotó: MTI

Az idei U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot június 21. és július 8. között Románia és Grúziával (Georgia) közösen rendezi, Romániában két városban, Bukarest és Kolozsváron. A romániai mérkőzéseknek a bukaresti Steaua és a Giulești, illetve a dr. Constantin Rădulescu (CFR) stadion és a Kolozsvár Aréna adnak otthont. Bukarestben hat csoportmeccset, egy negyeddöntőt és egy elődöntőt, míg Kolozsváron a hat csoportmérkőzés mellett egy negyeddöntőt játszanak. A döntőt július 8-án, szombaton 19 órától Grúziában, Batumiban rendezik.

Ezen a viadalon dől el, hogy mely válogatottak jutnak ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokra. Franciaország házigazdaként már tagja az olimpia labdarúgótornájának, a másik három kijutást érő helyet, a franciák kivételével az Eb első három helyezettje tölti majd be.

A 2023-as U21-es Európa-bajnokság csoportjai

A csoport: Grúzia, Portugália, Belgium, Hollandia.
B csoport: Románia, Spanyolország, Ukrajna, Horvátország.
C csoport: Csehország, Anglia, Németország, Izrael.
D csoport: Norvégia, Svájc, Franciaország, Olaszország.

A románi bő keret

Emil Săndoi, a korosztályos romániai válogatott kapitánya a következő 27 játékosnak küldött meghívót.
Kapusok: Mihai Popa (FC Voluntari), Ştefan Târnovanu (FCSB), Hindrich Ottó (Kisvárda).
Hátvédek: Alexandru Pantea, Mihai Lixandru (mindketten FCSB), Bogdan Racoviţan (Rakow, lengyel), Marco Ehmann (EN Paralimniou, ciprusi), Victor Dican (FC Botoşani), Radu Drăguşin (Genoa, olasz), Andrei Borza (Farul), Valentin Ţicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK).
Középpályások: Vladimir Screciu, Alexandru Cîmpanu, Alexandru Işfan (mindhárman Craiovai U), Dragoş Albu, Vlad Pop (mindketten U Craiova 1948 SA), Constantin Grameni, Adrian Mazilu (mindketten Farul), David Miculescu, Octavian Popescu (mindketten FCSB), Alexi Pitu (Bordeaux, francia), Valentin Mihăilă (Parma, olasz), Claudiu Petrila (Kolozsvári CFR).
Csatárok: Jovan Markovic (Craiovai U), Daniel Bîrligea (Kolozsvári CFR), Louis Munteanu (Farul).

A csapat június 2-án Bukarestben gyűl össze, majd július 5-én olaszországi edzőtáborba utazik.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.