Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diószegi László: „csodálatos csapatunk van, még nagyobb dolgokra is képesek lehetünk”

Horváth Bálint Ottó 2023. július 09., 11:22 utolsó módosítás: 2023. július 09., 12:31

Ennél jobb szezonnyitót nem is kívánhatott volna a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a Szuperkupa elhódításával megszerezte a klub történetének negyedik trófeáját. A bajnok Konstancai Farul legyőzése után a klubvezetők és a csapatkapitány nyilatkoztak.

Diószegi László: „csodálatos csapatunk van, még nagyobb dolgokra is képesek lehetünk”
Diószegi László büszke a csapatára, halmozzák a sikereket Fotó: Pinti Attila

Egy találat döntött a ploiești-i Ilie Oană stadionban lejátszott szombat esti összecsapáson. Ezt a második félidő legelején Ion Gheorghe szerezte, aki Cosmin Matei pontos beadásából fejelt a hálóba, ezzel pedig a háromszékiek a két Román Kupa mellé a második Szuperkupát is behelyezték a klub vitrinjébe.

A mérkőzést követően a Sepsi OSK csapatkapitánya, Niczuly Roland úgy fogalmazott, újra történelmet írtak, nagyon örülnek ennek a sikernek, de ez nagy nyomást helyez rájuk az új szezonban, viszont reményét fejezte ki, hogy tudják tartani a mércét és újabb sikeres idényt zárnak majd.

Sokkal nehezebb lesz, mivel mindenki jobban fel lesz készülve a Sepsi OSK-ra, hiszen két szezon alatt négy trófeát sikerült begyűjteni, ami nem kis dolog a klub hat éves történetében az első osztályban”

– mutatott rá a háromszékiek kapusa.

A mérkőzésről elmondta, a csapatok még nincsenek százszázalékosan felkészülve, és tudták azt, hogy amelyik fél megszerzi a vezető gólt, nagy esélye van a győzelemre. Niczuly Roland megjegyezte, beilleszkedtek az új játékosok, de nagyon rövid volt a felkészülési idő, ezért kevés változás volt a kezdő tizenegyben,

az új edző az összhangra fókuszált, és ez volt a nyerő kártyája.

Hozzátette, Ciobotariuval nagyon jól néz ki a csapat, ritmust váltottak, és úgy véli, ez a pályán is látszott, erőnlétileg kicsivel jobbak lettek, de minderről még korai beszélni, mert nagyon sok mérkőzés vár rájuk.

Fotó: frf.ro

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke úgy nyilatkozott, csodálatos csapatuk van, tizennégy hónap alatt négy trófeát sikerült elhódítaniuk, ami azt jelenti, hogy eljutottak egy bizonyos szintre.

Arra, hogy megnyertünk a Román Kupát, még lehet azt mondani, hogy annyira nem koncentráltak a csapatok, de mind a kétszer megszereztük a Szuperkupát. A bajnokot sikerült megvernünk, tavaly a Kolozsvári CFR-t, idén a Farult. Ha a csapat az új idényben is hasonló erőbedobással játszik, még nagyobb dolgokra is képesek leszünk, ez is a célunk, azt akarjuk, hogy a szurkolóinknak egy csodálatos évet szerezzünk. Biztos vagyok abban, hogy a csapat jobban fog kinézni, mint az előző szezonban, mert erősödtünk”

– közölte a klubvezető.

Kiemelte, a legfontosabb az, hogy megmaradt a csapat gerince, hiszen csak olyan játékosok távoztak, akik általában cserék voltak, kivéve Tudoriét és Dimitrovot, akiket pedig igazoltak, úgy vélik, nagyon jól fogják helyettesíteni őket.

Diószegi megjegyezte, a két albán játékos, Alimi és Kallaku azért nem játszottak, mert csak a jövő héten érkezik meg a munkavállalói szerződésük, Debeljuh pedig hátrébb tart a felkészüléssel, neki még két-három hétre van szüksége ahhoz, hogy pályára lépjen. A két fiatal, Oteliță és Oroian viszont bemutatkoztak és nagyon jól játszottak, mint mondta senki nem gondolta volna, hogy a 2. Ligából érkezve ennyire kiemelkedő lesz a teljesítményük.

Diószegi László megerősítette, hogy az új szezonban a cél a felsőházi rájátszásba jutás, és annak függvényében, hogy addig mennyi pontot gyűjtenek, a harmadik–negyedik hely is elérhető lehet.

Az Európa Konferencia Ligában legalább egy kört akarnak teljesíteni, de tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz ellenfelet kaptak el, a CSZKA Szófia ugyanis erősebb, mint tavaly az Olimpia Ljubljana, amelyet sikerült kiejteniük. „De bízom benne, hogy a fiúk annyira akarják, hogy minél messzebbre jussunk, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni ennek érdekében” – tette hozzá a klubelnök, aki nagyon örvendene annak, ha sikerülne győzelemmel kezdeni a bajnokságot is.

Hadnagy Attila sportigazgató szerint kiegyensúlyozott mérkőzés volt, megérdemelten nyertek.

Ezt annak köszönhetik, hogy eléggé stabilak voltak a pályán, látszott a fiúkon, hogy nagyon össze vannak szokva, és nem hagyták egy bajnokcsapatnak, hogy helyzetei legyenek.

„Hiszem és tudom azt, hogy ez a csapat sokkal többet kihozhat magából a bajnokságban, ahol az új igazolások közül Kallaku, Alimi és Debeljuh sokat fognak segíteni, pluszt adnak a csapatnak.

Sokkal erősebbek leszünk, mint a tavaly”

– hangoztatta Hadnagy Attila. Kiemelte,

nagy küzdelem lesz bekerülni a kezdő tizenegybe, hiszen minden pozícióra két nagyon jó játékosuk van és mindenki nagyon meg kell harcoljon a helyért, az új edzőnek komoly fejtörést okoznak majd.

Fotó: frf.ro

Liviu Ciobotariu az első trófeáját nyerte meg a vezetőedzői pályafutása során. „Ez egy nagyszerű nap számomra, megnyertem edzői pályafutásom első trófeáját. Szeretném megköszönni a játékosoknak, hogy nagyon jól játszottak. Még azt is mondtam nekik, hogy annyi évet vártam, és azért kellett a Sepsihez jönnöm, hogy trófeát nyerjek. Az elmúlt két évben három trófeát szereztek, ez a negyedik. Szóval volt rajtam nyomás, erkölcsileg kötelességemnek éreztem, hogy nyerjünk. De ismétlem, a játékosok nélkül semmit sem tudtam volna elérni”.

A trófeával bemutatkozott edző rámutatott, szerencséjük is volt, mert a Farulnak is volt két-három helyzete. „A futballban azonban amikor nagyon jól szervezett vagy, a szerencse is segít.

A szezon első meccsét jól vészeltük át, most az a fontos, hogy folytassuk, és megpróbáljuk megismételni azokat a teljesítményeket, amelyeket ez a csapat a múltban elért”

– közölte bizakodva Ciobotariu.

A friss Szuperkupa-győztes Sepsi OSK a következő hétvégén idegenben kezdi a Szuperliga új szezonját, a nyitófordulóban július 14-én, pénteken 21 óra 30 perctől a Bukaresti Rapid otthonában játszik, ahol máris találkozhat sikeredzőjével, az előző szezon végén távozott Cristiano Bergodival, aki nagy valószínűséggel a fővárosiak szakvezetője lesz, miután Adrian Mutu a szezonrajt előtt Azerbajdzsánba, a Neftci Bakuhoz távozik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.