Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Dican: van még csiszolnivaló az FK Csíkszereda játékán

Dobos László 2022. október 22., 15:19

Magabiztos győzelmet aratott az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 11. fordulójában, szombaton délben hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Újszentesi SK együttesét. A mérkőzés után a két csapat szakvezetőjét kérdeztük.

Dican: van még csiszolnivaló az FK Csíkszereda játékán
Remek taktikát választott az FK Csíkszereda vezetőedzője Fotó: Pinti Attila

Érdekesség, hogy a vendégek 8:6-ra megnyerték a szögletrúgások arányát, azonban a nagy gólhelyzeteket a székelyföldiek alakították, akik a három gól mellett lőttek egy kapufát, és több más nagy gólhelyzetet hagytak kihasználatlanul.

Cosmin Stan, az Újszentesi SK vezetőedzője szerint drasztikus vereséget szenvedtek, de a második félidei játékuk alapján a 3–0-val olcsón megúszták.

„Az első félidő kiegyensúlyozott volt, kevés helyzete volt a házigazdának: a gól és egy másik nagy helyzet. Az FK Csíkszereda megnyerte az egy az egy elleni harcokat. Az FK egy masszív csapat, egy erős csapat, erős játékosokkal. Mi a második félidőre minden szempontból visszaestünk, sok hibával játszottunk. A hibákat tehetném a keddi, Bukaresti Rapid ellen kupameccs (1–4, szerk. megj.) számlájára is – amely sok energiát kivette belőlünk –, de én de nem teszem. Én azt mondom, hogy a második félidőben nem tudtunk koncentrálni kellőképpen a játékra. Frissítettem, cseréltem, pihent játékosokat küldtem a pályára, de ők semmi újat nem hoztak a játékban. A különbség a végén lehetett volna nagyobb is, de Miklós, a kapusunk többször bravúrral hárított. Nehéz a kupasorozatban és a bajnokságban is helyt állni, számunkra a bajnokságban a Brassó elleni idegenbeli meccs következik, a kupában pedig a Kolozsvári CFR” – nyilatkozta Stan, aki hozzáfűzte, hogy egy ékszer a csíkszeredai sportbázis.

„Szuper, és ezzel mindent elmondtam. Ilyen stadionok, sportbázisok kellene létesüljenek az egész országban, az lenne a normális. Az lenne a normális, ha Románia minden nagyvárosában lenne legalább egy, a csíkszeredaihoz hasonló stadion” – hangsúlyozta a bánságiak edzője a Székelyhonnak.

Dican Ferenc, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy nyertek, és harcban maradtak a felsőházi rájátszást jelentő helyekért. „Gratulálok csapatunk minden játékosának, mert mindenki harcolt, mindenki mindent megtett a győzelemért. A játék tekintetében még nem látom azt, amit én szeretnék. Van még csiszolni való a játékunkban, például a passzok pontossága, a döntések meghozatala, apró kis nüanszok …

Szerintem az első félidőben belőtt gól feloldotta a feszültséget a fiúkban, és a folytatásban azt nyújtották, amit mindenki elvár. Remélem ez a győzelem visszaadja a csapatnak azt az önbizalmat, amit elveszítettünk az elmúlt meccsen Slatinán. Az Újszentes egy újonc együttes, egy szorgalmas csapat, amely próbál játszani, futballozni. A folytatásban nehéz meccs vár ránk Jászvásáron, egy derbi, és mostantól arra készülünk”

– mondta el Dican.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.