Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Demény Norbert: „helyenként fel tudtunk emelkedni ellenfelünk szintjére”

Dobos László 2021. szeptember 29., 22:20 utolsó módosítás: 2021. szeptember 29., 22:28

Dávid és Góliát közötti harcnak indult szerdán este az FK Csíkszereda–Angers SCO mérkőzés az U19-es labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában, de a végén nem lett nagy vereség belőle. A francia csapat csak 2–0-s előnyből várja a három hét múlva esedékes visszavágót.

Demény Norbert: „helyenként fel tudtunk emelkedni ellenfelünk szintjére”
Galérianézet
Fotó: Pinti Attila

Két pontrúgás utáni fejesgól pecsételte meg a székelyföldi csapat sorsát, az FK Csíkszereda ificsapata azonban a második félidőben helyenként fel tudott emelkedni a sokkal jobb futballból érkező ellenfele szintjére.

Demény Norbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a francia futball-utánpótlás jellemzői között van a kiváló erőnlét, az atletikus futball, a gyors építkezés, és mindezt egy sok ezer gyerekből kiválasztott, jó képességű fiatalokra építik fel.

A csíki vezetőedző nem volt elégedett az eredménnyel. „Nagyszerű érzés volt ezeket a pillanatokat megélni, de a sportban mindig a végeredmény számít. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megajándékozni nagyszerű közönségünket egy győzelemmel vagy egy jobb eredménnyel. Örvendetes, hogy a második félidőben helyenként taktikailag és technikailag is fel tudtunk emelkedni ellenfelünk szintjére.

Fotó: Pinti Attila

A mi csapatunknál számított, érződött, hogy a felnőtt csapattal készülő játékosoknak nincs elég mérkőzés-percük, talán kevés volt az 3-4 napi közös edzés ahhoz, hogy újra összekovácsolódjon a csapat.

De ahogy teltek a percek, főleg a második játékrészben, a fiúk fel tudták venni a ritmust, jobban érezték a játékot, a második félidőben ez szemmel is látható volt. Ellenfelünk kénytelen volt taktikát váltani. Volt egy lélektani pillanata a mérkőzésnek, amikor 0–1-nél egyenlíthettünk volna, Barabás lövése kevéssel ment mellé. Még egyszer köszönet mindenkinek, aki kijött és szurkolt nekünk, remélem tudunk majd még jó játékot, nagyszerű pillanatokat okozni nekik” – mondta el a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Demény.

Fotó: Pinti Attila

A Székely Sportnak arra a kérdésére, hogy mit tudnak újítani, mivel tudnák meglepni Franciaországban az Angers csapatát, Demény azt mondta, hogy nem lesz könnyű, de megpróbálják. „A mostani mérkőzésre ők mozgósították minden erejüket, lényeges lesz, hogy a visszavágóra kiket tudnak lehozni a felnőtt csapatuktól. Láttuk, tapasztaltuk, hogy minden posztra 2-3 szinte azonos tudású, azonos kaliberű játékosuk van. Pár szereplő változhat, de futballminőségük ugyanaz marad.

Nehéz felérni az ők szintjükre, de a mai mérkőzés azt is sugallta, hogy van keresnivalónk.

Én bízok a srácokban, bízok magunkban, bízok abban, hogy mindenki meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a francia bajnokhoz. Egy megismert ellenfél ellen más lesz játszani. Eddig a fiúk csak felvételről látták az ellenfelet. Most testközelben is érezhették, hogy milyen szinten játszanak a futball világélvonalába tartozó csapat ellen” – hangsúlyozta Demény.

Abdelaziz Bouhazama, az Angers vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy

a sporton és az eredményen túl fontos az egymás iránti tisztelet, hisz bár a futballban nem vagyunk egyformák, mindenkinek megjár a tisztelet, ezért hallgatták felállva, tisztelettel a régió himnuszát.

Fotó: Pinti Attila

„Az első félidőben teljesen uraltuk a mérkőzést, akár több góllal is vezethettünk volna, de remélem elég lesz ez az előny a visszavágóra, remélem otthon erősebb focit fogunk tudni játszani és újra nyerni fogunk. Bevallom, Demény Norberték megleptek minket a második félidőre. Egyébként az FK szakvezetése taktikailag egész mérkőzésre nagyon jól felállította csapatát. A második félidőben kiegyensúlyozottabb lett a játék, tetszett a hazai játékosok mentalitása, hozzáállása.

Érdekes csapat az FK Csíkszereda, tetszik a játékfilozófiájuk. Büszke srácok az itteniek, azt tapasztaltam, hogy bár nagy különbség van a két ország futballja között, ők szívvel-lélekkel játszottak, és a sportban ez nagyon fontos”

– nyilatkozta Bouhazama.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.