Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A csíki fiatalok megtapasztalták, milyen a felnőtt focimezőnyben játszani

Dobos László 2022. augusztus 27., 10:36 utolsó módosítás: 2022. augusztus 27., 11:34

Lejátszotta első bajnoki mérkőzését a labdarúgó 3. Ligában az FK Csíkszereda II. csapata. Az UEFA Youth League-ben (ifjúsági BL) Romániát képviselő székelyföldi együttes pénteken este hazai pályán 1–1-es döntetlen ért el a Ceahlăul Piatra Neamț ellen.

A csíki fiatalok megtapasztalták, milyen a felnőtt focimezőnyben játszani
Nagyon sokan az első felnőtt bajnoki mérkőzésüket játszották Fotó: Pinti Attila

Demény Norbertnek, az FK Csíkszereda ificsapata edzőjének a Ceahlăul ellen pályára küldött együttesében mindenki 19 éven aluli volt, 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben született játékosok.

A szakember elmondta, hogy szerinte az első építő kő a felnőttek közötti szereplésre eléggé stabilra sikerült, hiszen egy nagyon jó csapat ellen játszottak, tanítványai közül mindenki számára egy jó fejlődési lehetőség volt.

A legényeink közül nagyon sokan az első felnőtt bajnoki mérkőzésüket játszották. Nagyon sokan közülük most érezték meg, hogy mit jelent a felnőtt csapat, mit jelent az, hogy célfutball, és a minőség.

Ismert játékosok voltak az ellenfélnél, a karácsonkői csapat játékosai és edzői közül többen megfordultak már az élvonalban. Nagyon jó edzés sikeredett. Ez azonban bajnokság is, pontokért megy a küzdelem, így ez az egy pont is nagyon fontos, a végelszámolásnál számítani fog.

Mindenképpen pozitívan értékelem ezt a mérkőzést, a hozzáállás, de a tabellán jegyzett eredmény szempontjából is. Csak gratulálni tudok ahhoz az erőfeszítéshez, amit leraktak a pályára”

– nyilatkozta Demény a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.