Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csoportelsőként várja a negyeddöntőt az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata

Dobos László 2024. április 29., 11:49

Végéhez közeledik az U15-ös korosztály számára kiírt női labdarúgó Elit Liga alapszakasza, ahol lejátszották az elmaradt mérkőzéseket, hitelesítették az eredményeket, az FK Csíkszereda pedig biztos csoportelsőként jut majd tovább.

Csoportelsőként várja a negyeddöntőt az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata
Annabelle Nombot szerezte az FK Csíkszereda első gólját az FC Botoșani ellen Fotó: FK Csíkszereda

Hétvégén, az utolsó előtti fordulóban az FK Csíkszereda az FC Botoşani otthonából hozta el a három pontot. Portik Helga, a csíki csapat vezetőedzője szerint a mérkőzést magabiztosan indították, hamar szereztek egy gólt.

„Aztán kezdtük átvenni az ellenfél játékát, ami nekünk nem tett jót. Próbáltunk visszarázódni és játszani a mi stílusunkat, ami helyenként jól működött, ez által gólhelyzeteket tudtunk teremteni, de a befejezések nem voltak pontosak. A második félidőben is több helyzetet tudtunk kialakítani, aztán végre sikerült egy nagyszerű passzból gólt szereznünk. A játékunk nem úgy ment, ahogy szerettük volna, de próbáljuk folyamatosan kijavítani a hibákat" – nyilatkozta Portik Helga.

Az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata az utolsó április 30-án, kedden 14 órától az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán az Estera Țifești együttesét fogadja.

A Sepsi OSK lányai a Vrancea megyei Panciuban, az Estera Țifești otthonában vendégszerepeltek, ahol bár szünetben vezettek, vereséget szenvedtek, így nem tudnak a továbbjutást jelentő első két helyen végezni a csoportban.

Női labdarúgás, U15-ös korosztály, Elit Liga, 3. csoport, 11. forduló:

FC Botoșani–FK Csíkszereda 0–2 (0–1),
gólszerzők Annabelle Nombot (5.) és Basa Brigitta (68.).
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Annabelle Nombot, Andrea Cristina Sandu, Benedek Kincső, Alexia Georgiana Zănoaga, Orbán Anna, Cseke Melánia, Kádár Noémi, Páll Vanda (Basa Brigitta, a szünetben), Lénárt Nikolett, Juhász Anett. Vezetőedző: Portik Helga.

A csoport másik mérkőzésén: Estera Țifești–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 4–2 (1–2).

A női U15-ös Elit Liga 3. csoportjának állása:

1. FK Csíkszereda 11 9 1 1 63–11 28
2. Estera Țifești 11 5 2 4 22–21 17
3. Sepsi OSK 11 4 1 6 23–52 13
4. FC Botoșani 11 2 0 9 15–39 6

A következő forduló (április 30. – május 3.) programja: FK Csíkszereda–Estera Țifești és Sepsi OSK–FC Botoșani.

A 16 csapatos bajnokságban a csoportküzdelmek során két oda–visszavágós kört teljesítenek a csapatok, majd negyeddöntős párharcok következnek, ezen minden csoport első két-két helyezettje vehet részt. A döntő torna négycsapatos lesz. A mérkőzések 2x35 percesek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.