Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíkszereda lesz a házigazdája az U15-ös női labdarúgó-bajnokság négyes döntőjének

Dobos László 2023. május 30., 12:20

Június első hétvégéjén Csíkszeredában rendezik meg az U15-ös korosztályú csapatok számára kiírt női labdarúgó Elit Liga négyes döntőjét. A kétnapos tornán a házigazda Csíkszereda mellett Temesvár, Kolozsvár és Bukarest csapata vesz részt.

Csíkszereda lesz a házigazdája az U15-ös női labdarúgó-bajnokság négyes döntőjének
Érmes helyezésért küzdenek a csíki lányok Fotó: Forrás: FK Csíkszereda

Összesen 16 csapat kvalifikálta magát a 2022-2023-as női U15-ös labdarúgó Elit Liga küzdelmeire, amelyen az alapszakasz négy négyes csoportban zajlott, ezt követően pedig a csoportgyőztesek, az FK Csíkszereda (1. csoport), a Temesvári Poli (2. csoport), a Kolozsvári LPS (3. csoport) és a Bukaresti Dream Team (4. csoport) jutott tovább.

A négyes döntőt Csíkszeredában rendezik szombaton és vasárnap, június 3-án és 4-én. Cseke Szilárdtól, az FK Csíkszereda sportigazgatójától, a helyi szervezőbizottság elnökétől megtudtuk, hogy

a mérkőzések szombaton és vasárnap is délelőtt, az FK Sportparkban zajlanak, az elődöntők szombaton 10 és 12 órától, a helyosztók pedig vasárnap 9 és 11 órától. A mérkőzések 2x35 percesek, a nézők belépése pedig ingyenes.

„A sorsolást pénteken este, a négy csapat és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) képviselőjének jelenlétében tartjuk az FK konferenciatermében. A vendégcsapatok a Hunguest Fenyő Hotelben szállnak meg, de mivel a környékbeli vendéglátóegységek a ballagások utáni ebédek miatt mind foglaltak, az étkeztetést az FK Csíkszereda oldja meg” – nyilatkozta Cseke.

Az előző szezonban szinte ugyanazok a csapatok jutottak be a négyes döntőbe. Tavaly június közepén Temesvár volt a döntő házigazdája, ahol a következő rangsor alakult ki: 1. Temesvári Poli, 2. FC Voluntari, 3. Kolozsvári LPS, 4. FK Csíkszereda.

Várják a szurkolókat

Az FK Csíkszereda U15-ös korosztályú lánycsapatát Portik Helga és Szőcs Renáta edzők készítették fel, és vezették el egészen a négyes döntőig.

„Nagyon örülünk, hogy idén is bejutottunk a legjobb négy közé. A négyesdöntő mezőnye szinte ugyanaz mint tavaly, az a különbség, hogy a fővárost most nem az FC Voluntari, hanem a Bukaresti Dream Team csapata képviseli.

Tavaly messze kiemelkedett a mezőnyből a Temesvár csapata, de a tavalyhoz képest változtak a keretek. Nálunk a tavalyi csapatból heten kinőtték az U15-ös korosztályt. Nem ismerjük teljesen ellenfeleinket, hiszen idén nem volt velük meccsünk, de nagyon bízunk a tisztes helytállásban, és nagyon örülnénk egy érmes helyezésnek. Nem lesz könnyű, de céltudatosan készültünk, szerintem jó csapatunk van, és itthon játszunk. Várjuk szurkolóinkat, az ők segítségével nagyon bízunk a jó eredményben.

A csapat vezéregyénisége Fülöp Boglárka, aki a felnőtt csapatnak is oszlopos tagja, de szintén a felnőttekkel készül rendszeresen Erös Teodora is” – nyilatkozta Portik Helga a Székelyhonnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.