Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ciobotariu: „büszke vagyok, hogy ezt a csapatot edzhetem”

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 01., 11:11 utolsó módosítás: 2023. szeptember 01., 11:16

Emelt fővel búcsúzott az európai kupaporondtól a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, csütörtökön este hosszabbítás után 3–2-re maradt alul a norvég Bodø/Glimt gárdájával szemben a Konferencia Liga rájátszásának visszavágóján, így nem jutott be a csoportkörbe.

Ciobotariu: „büszke vagyok, hogy ezt a csapatot edzhetem”
Galérianézet
Hatalmasat küzdöttek a Sepsi OSK játékosai, de ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A székelyföldi együttes kétgólos hátrányt dolgozott le idegenben, majd szervezett védekezésének köszönhetően hosszabbításra mentette a párharcot. A bravúrt viszont nem sikerült végrehajtania, a norvégok a 100. percben büntetőből szerzett találatukkal eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK vezetőedzője úgy nyilatkozott, emelt fővel, de sajnos keserű szájízzel vesznek búcsút az Európa Konferencia Ligától, mivel ezen a meccsen voltak megkérdőjelezhető játékvezetői döntések.

Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ahhoz a teljesítményhez, amit ebben a versenysorozatban nyújtottunk. Úgy gondolom, nagyon jól szerepeltünk, megmutattuk, hogy olyan csapat vagyunk, amely képes harcolni azért, hogy pozitív eredményeket érjen el”

– méltatta az együttesét a szakvezető.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Hozzátette, rosszul kezdték a mérkőzést, túlságosan tisztelték az ellenfelet, majd felvették a ritmust, játékrendszert váltottak, és minden jól alakult. Aztán gólt kaptak büntetőből, ami után megpróbáltak visszajönni, a játékosok hittek az eredményben, és végig küzdöttek.

A játékvezetői problémákról Liviu Ciobotariu elmondta, a hosszabbításban Ștefănescu góljánál úgy véli, hogy nem volt les, Pellegrino találatánál – amellyel a Bodø/Glimt 2–0-ra elhúzott az első félidőben – viszont igen. „De végül az a fontos, hogy nagyon jól helyt álltunk, egyenlő ellenfelei voltunk egy erős és nagyon jó csapatnak. Most a bajnokságra és a Román Kupára kell koncentrálnunk. A következő, UTA elleni mérkőzésre (a Sepsi OSK hétfőn 21 óra 30 perctől fogadja az aradiakat a Szuperliga 8. fordulójában – szerk. megj.) fizikailag fel kell épülnünk.

Büszke vagyok arra, hogy ezt a csapatot edzhetem, erős együttest alkotunk, amelyet nehéz legyőzni”

– jegyezte meg.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A Bodø/Glimt edzőjét, Kjetil Knutsent lenyűgözte a Sepsi OSK ereje, amely fel tudott állni kétgólos hátrányból. „Nem volt könnyű megnyerni ezt a mérkőzést.

Úgy éreztük, hogy három méter mélyre eltemettük őket, de visszajöttek.

Ez egy fontos kvalifikáció a norvég labdarúgás, a klub és minden Bodø/Glimt-szurkoló számára. Úgy gondolom, hogy a jelenben kell élnünk és örülnünk ennek a továbbjutásnak”.

A klubelnök nem hiszi, hogy más romániai csapat jobban teljesített volna

A mérkőzést követően a Sepsi OSK elnöke, Diószegi László közölte, egyenlők voltak a Bodø/Glimttel, amely nagyon jó együttes, ezt lássuk be. „Nem hiszem, hogy bármelyik romániai csapat jobban teljesített volna nálunk. Bementem a játékosaink öltözőjébe, és egyetlen mondatot mondtam:

Büszke vagyok rátok! Azt hiszem, felemelt fővel távozhatunk innen, le a kalappal előttük. 120 percig küzdöttek, és talán eljuthattunk volna a büntetőkig, ha nem kapják meg azt a tizenegyest”

– nyilatkozta a Digi Sportnak.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Diószegi megjegyezte, hogy nem tud haragudni Păunra (ő követte el azt a kezezést, amiből a norvégok megszerezték a 3–2-es vezetést – szerk. megj.), hiszen sok nagyon jó meccse volt. „Nem neheztelek senkire, ha valami olyat tett, ami nem helyénvaló. Nem beszélhetünk egy játékosról, kettőről vagy háromról. A csapat nagyon jó mérkőzést játszott” – mutatott rá.

A csapat vezetőedzőjéhez hasonlóan a klubelnök is szót ejtett a bíráskodásról, amely meglátása szerint kissé részrehajló volt. „Soha nem kommentálom a játékvezetői döntéseket, de talán a bírók az északiakkal voltak. Romániában ötöt szoktak, itt plusz tíz százalékot adtak a hazai csapatnak” – emelte ki Diószegi, hozzátéve, hogy nem ez a fő ok, amiért nem sikerült a továbbjutás.

Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.