Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hősiesen küzdött a Sepsi OSK, büntetőgól döntött a továbbjutásról

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 31., 21:56 utolsó módosítás: 2023. augusztus 31., 22:22

Kétgólos hátrányba került a Sepsi OSK, amit viszont sikerült ledolgoznia. Hosszabbításba torkollott a Bodø/Glimt elleni visszavágó, a harmadik hazai találatra már nem tudtak válaszolni. Elmaradt a bravúr, az ellenfél jutott a Konferencia Liga csoportkörébe.

Hősiesen küzdött a Sepsi OSK, büntetőgól döntött a továbbjutásról
Közel voltak hozzá, de nem tudták véghez vinni a bravúrt Fotó: Pinti Attila

Hatalmas lehetőség előtt állt a sepsiszentgyörgyi labdarúgó együttes a harmadik számú európai kupasorozat rájátszásában, a hazai 2–2-es döntetlen után csütörtökön este Norvégiában kellett kiharcolja a főtáblára kerülést.

A házigazda már a legelejétől támadásba lendült, és az első percekben ígéretes szabadrúgáshoz jutott, a tizenhatos közeléből Grønbæk fölé durrantott. Aztán a 12. percben Pellegrino betalált, a gólt azonban a videóbíró segítségével érvénytelenítették, előtte ugyanis a labda elhagyta a játékteret.

Kevéssel ezután szabadrúgást végezhetett el a Sepsi OSK is, Ștefănescu tekerte be, Safranko fejesét a hazai kapus magabiztosan védte.

Továbbra is veszélyesebbek voltak a norvégok, az első félidő közepéhez közeledve Saltnes a kapufát találta el, a kipattanó pedig Niczulyhoz került. Alig néhány perccel később viszont eredményesek voltak, Sørlira nem figyeltek eléggé a vendégek, aki Ninaj mellett a hálóba bólintott.

Nem telt el sok idő, a Bodø/Glimt máris megduplázta az előnyét, Berg távoli lövését Niczuly kiütötte, de Pellegrino lecsapott a labdára és belőtte.

Fotó: Pinti Attila

Mindezek után kissé előrébb húzódtak a Sepsi OSK játékosai, és a szünet előtt váratlanul szépítettek, Dumitrescu beadását Alimi fejelte kapura, az orosz Haikin pedig bevédte a labdát, így ezzel a góllal a sepsiszentgyörgyiek meccsben tartották a továbbjutási esélyeiket.

Ráadásul, a második félidő legelején újra betaláltak, Niczuly kirúgása után Alimi lekészítette Vargának, aki távolról a kapufa segítségével kiegyenlített, így akárcsak az első mérkőzésen, ismét rögtön a térfélcserét követően gólt szereztek.

Néhány perccel később Haikin nagyot hibázott, a kapujából kijőve rosszul passzolt, Ștefănescuhoz került a labda, aki elhibázta a távoli lövést.

Újra nagy fölényben játszottak a hazaiak, de ezúttal csak a tizenhatosig jutottak, nem tudtak helyzeteket kialakítani,

a vendégek játékosai sokkal szervezettebben védekeztek.

A második játékrészben a 71. percben veszélyeztettek először a norvégok, Grønbæk mellé lőtt, a kaput viszont nem tudták eltalálni.

A hajrában közelebb volt a győztes gólhoz a Sepsi OSK,

hazai szöglet után Niczuly a kirúgásával megtalálta Ștefănescut, aki kapura is lőtte, a Bodø/Glimt kapusa nagy nehezen szögletre mentett.

Fotó: Pinti Attila

A rendes játékidő végéig nem esett újabb találat, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Az elején nagy hazai helyzet maradt ki, Pellegrino lövésénél Niczuly nagyot védett, a kipattanót Gulliksen fölé vágta.

Hasonló volt a játék alakulása, a norvégok erőltették támadásaikat, a Sepsi OSK hősiesen védekezett.

Aztán egy szögletet követő beadásnál tizenegyeshez jutott a Bodø/Glimt Păun kezezése miatt, a büntetőt Pellegrino nagy erővel a léc alá lőtte, így a norvégok újra vezettek.

Egy perccel később a másik oldalon Ninaj indítása után Ștefănescu máris válaszolt, a gólt azonban les miatt érvénytelenítették.

A végéig a norvégok magabiztosan őrizték az előnyüket, a Sepsi OSK nem tudta nyomás helyezni a hazai kaput, amelynél a csereként beállt játékosok nem tudtak hozzátenni a játékhoz, Ciobotariu lövése lecsúszott, Rondon próbálkozását pedig blokkolták.

A sepsiszentgyörgyi csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, a végén Ștefănescu odalépett a hazaiak kapusának és megkapta a második sárga lapját.

A Sepsi OSK felemelt fővel búcsúzott a nemzetközi porondtól, harmadik nekifutásra ebben a szezonban jutott a legmesszebbre, két fordulót is sikerrel vett, és nagyon közel került a csoportkörhöz.

Videó: Orange Sport

Labdarúgó Európa Konferencia Liga, rájátszás, visszavágó:

FK Bodø/Glimt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3–2 (2–1, 2–2, 3–2) – hosszabbítás után.

Gólszerzők: Sørli (24.), Pellegrino (29., 100., büntetőből), illetve Alimi (42.), Varga (46.).
Bodø/Glimt: Haikin – Wembangomo (Sjovold, 79.), Moe, Bjørtuft, Bjørkan (Sørensen, 111.) – Saltnes (Fet, 79.), Berg, Grønbæk – Sørli (Gulliksen, 42., Bassi, 106.), Moumbagna (Espejord, 91.), Pellegrino. Vezetőedző: Kjetil Knutsen.
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu (Gheorghe, 106.) – Păun (Aganovic, 106.), Rodriguez (Kallaku, 112.) – Alimi, Ștefănescu, Varga (Damașcan, 86.) – Safranko (Rondon, 96.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu.
Vezette: Rob Harvey (ír).

Továbbjutott a Bodø/Glimt 5–4-es összesítéssel, hosszabbítás után.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.