Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Büntetőt rontott a végén a Sepsi OSK, nem tudta legyőzni az Újpestet

Sebestyén Ervin 2024. január 12., 17:09 utolsó módosítás: 2024. január 12., 18:51

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a Sepsi OSK a törökországi edzőtábora során, ezúttal az Újpest FC volt az ellenfelük. Veszélyesebben játszott a háromszéki alakulat, a végén pedig a győzelmet is megszerezhette volna.

Büntetőt rontott a végén a Sepsi OSK, nem tudta legyőzni az Újpestet
Nyerhetett volna a Sepsi OSK, de kihagyták a tizenegyest. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Kiválóan kezdte az évet a piros-fehérek együttese, ugyanis pár nappal korábban 2–1-re legyőzték a német másodosztályban szereplő Magdeburg gárdáját. Ezúttal is jól kezdte a találkozót Bernd Storck legénysége, azonban igazán komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni, csupán többet birtokolták a labdát és leginkább az újpestiek térfelén zajlott a játék.

Az első játékrészben nem mutattak látványos focit a felek, a félidőhöz közeledve egy tizenhatról eleresztett újpesti lövés veszélyeztette az OSK kapuját, de végül az is fölé szállt. A fordulást követően lendületesebben kezdtek a sepsiszentgyörgyiek, Nicolae Păun majdnem megszerezte a vezetést, azonban fejese nem talált kaput.

A továbbiakban inkább a középpályán csordogált a játék, egyik hálóőrnek sem akadt dolga. A 82. percben egy szögletet követően Mihai Bălașa üresen fejelhetett, azonban nem volt elég pontos a befejezése, így az állás maradt változatlan.

A mérkőzés legvégén büntetőhöz jutott a Sepsi OSK, Gabriel Debeljuh állt a labda mögé, azonban az Újpest kapusa érezte az irányt és védeni tudott. A kipattanóra remekül érkezett Jonathan Rodríguez, aki már nem hibázott, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot mert közben úgy látta, hogy újra el kell végezni a tizenegyest.

Ekkor a horvát támadó ismét a játékszer mögé állt, azonban – Bernd Storck kérésére – Nikolic kezébe emelte a játékszert.

(Az eset a 46. perctől látható.)

A végén már újabb esemény nem történt, maradt a 0–0, ezzel egy győzelem és egy döntetlen a háromszékiek mérlege a felkészülési időszakban.

A Sepsi OSK január 19-én, pénteken bajnokit játszik hazai pályán a Jászvásári Poli ellen.

Labdarúgó felkészülési mérkőzés,
Sepsi OSK–Újpest FC 0–0
A sepsiszentgyörgyiek kezdőcsapata: Niczuly Roland – Florin Ștefan, Denis Ciobotariu, Kecskés Ákos, Varga Roland, Nicolae Păun, Ion Gheorghe, Bogdan Oteliță, Sherif Kallaku, Marius Ștefănescu, Gabriel Debeljuh. Játszott még: Moldovan, Oroian, Ninaj, Bălașa, Rodriguez, Aganovic, Rondon, Rența, Popșa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.