Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bravúr az U15-ös csíki női futballcsapattól: négyesdöntőbe jutottak

Dobos László 2023. május 26., 18:56

Az FK Csíkszereda felnőtt női csapatához hasonlóan a klub U15-ös korosztályú lányegyüttese is a legjobb négy között végez a bajnokságban. A korosztályos Elit Liga utolsó fordulójában a csíkiak kikaptak Botoșani-ban, de ennek ellenére csoportjuk élén végzetek.

Bravúr az U15-ös csíki női futballcsapattól: négyesdöntőbe jutottak
A vereségnek is lehet örvendeni Fotó: Forrás: FK Csíkszereda

Nem tudott a megszokott felállásban pályára lépni a női Elit Liga utolsó, pénteki fordulójában az FK Csíkszereda ificsapata, eltiltás miatt nem használhatta első számú kapusát. Így is elérte célját, csak kétgólos vereséget szenvedett a második helyezett FC Botoșani otthonában, és ezzel megőrizte csoportelsőségét.

A 2x35 perces mérkőzést a moldvai együttes otthonában, a Botoșani-tól 19 km-re található Bucecea városában rendezték. Az 1. csoportban az FK Csíkszereda és a FC Botoșani is egyaránt 26-26 pontot összesített, de az FK Csíkszeredának jobb a gólkülönbsége, és az egymás elleni eredmények is neki kedveznek (3–0, 1–1, 2–2 és 0–2).

Fotó: Forrás: FK Csíkszereda

U15-ös korosztály, női labdarúgó Elit Liga, 1. csoport, 12. forduló:

FC Botoșani–FK Csíkszereda 2–0 (0–0).
Gólszerzők: Anastasia Lionte (42.) és Raluca Fitzinger (55.).
FK Csíkszereda: Trinfuj Boglárka – Daradics Boglárka (Gáll Boglárka, 36.), Fülöp Boglárka, Denisa Ana Maria Pintea Scurtu, Alexia Georgiana Zanoagă, Hunyadi Brigitta, Benedek Kincső, Dorina Tănase, Lőrincz Kitti, Eros Teodora, Cseke Melánia (Kádár Noémi, 34.). Vezetőedző: Portik Helga

A találkozót követően Portik Helga tréner értékelt a klub honalapjának: „Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Voltak helyzeteink, de nem tudtuk gólra váltani. A lányok óriásit harcoltak, végig az lebegett előttük, hogy tovább kell jutni. Mindenki mindent megtett, hogy nyerni tudjunk, de ez ma nem úgy alakult. Ennek ellenére a célunkat elértük, mert továbbjutottunk, bekerültünk a legjobb négy közé”.

A csoport másik mérkőzését, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Estera Țifești találkozót hétfőn, május 29-én rendezik.

Az 1. csoport állása

1. FK Csíkszereda 26 pont (59–10)/12 mérkőzés
2. FC Botoşani 26 pont (31–14)/ 12 mérkőzés
3. Sepsi OSK 9 pont (21–49)/ 11 mérkőzés
4. Estera Țifești 6 pont (4–42)/ 11 mérkőzés.

Az FK Csíkszereda közölte, hogy az U15-os női Elit Liga négyes döntőjét Csíkszeredában rendezik, június 3-án és 4-én. A döntőre kijutó együttesek: Temesvári Poli (a címvédő), Kolozsvári LPS, Bukaresti Dream Team és FK Csíkszereda.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.