Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bravúr az FK Csíkszereda lányaitól, megnyerték az U17-es bajnokságot

Dobos László 2024. június 06., 15:34 utolsó módosítás: 2024. június 06., 16:55

Aranyérmet szerzett az FK Csíkszereda női labdarúgásban, a székelyföldiek együttese megnyerte az U17-es korosztály számára kiírt bajnokságot, miután a gyulafehérvári döntőben legyőzte a címvédő Temesvári Polit.

Bravúr az FK Csíkszereda lányaitól, megnyerték az U17-es bajnokságot
Galérianézet
Az FK Csíkszereda női U17-es korosztályú csapata a gyulafehérvári díjazáson Fotó: facebook/ Szőke Domokos

Nagy küzdelmet, de kevés tiszta gólhelyzetet hozott a ma már Gyulafehérvárhoz tartozó ompolykisfaludi (Micești) stadionban megrendezett U17-es korosztályú női futballbajnokság döntője. A csütörtök délutáni összecsapáson a csíkiak a 25. percben kerültek előnybe, Szőke Eszter harcolt ki szabadrúgást mintegy 25 méterre a temesvári kaputól, majd ugyanő a felső kapufa alá lőtte a labdát. A bánsági alakulatnak a második félidőben, a 69. percben összejött az egyenlítés, amikor Alexandra Mogoșanu a 16-oson belülről, jobb oldalról a bal hosszú alsóba tekerte a labdát.

Fotó: Berkeczi Emőke

Négy perccel később újabb szabadrúgáshoz jutott az FK Csíkszereda, és a távoli, a kezdőkörből (!) elvégzett pontrúgást Fülöp Boglárka kapura lőtte, a labda pedig a felső kapufát is érintve kötött ki a hálóban. A csíki csapat az utolsó percekben növelhette volna előnyét, Anabelle Nombot előtt adódott két gólszerzési lehetőség.

Berkeczi Emőke és Tőke Szilárd tanítványai a bajnoknak járó serleg mellett három egyéni díjat is átvehettek: Balog Boglárkát választották a legjobb kapusnak, Fülöp Boglárkát a legjobb hátvédnek, a torna legjobb játékosának pedig Szőke Esztert.

Fotó: Berkeczi Emőke

Női labdarúgás, U17-es korosztály, döntő:
Temesvári Poli–FK Csíkszereda 1–2 (0–1).
Gólszerzők: Alexandra Mogosanu (69.), illetve Szőke Eszter (25.) és Fülöp Boglárka (73.).
Játékvezetők: Darius Florin Iviniș, Daniel Nistor (mindketetn Zalatna) és Răzvan Voicu (Kudzsir).
Temesvári Poli: Alesia Moldovan – Lorena Mihăilesc, Irina Apostol, Patricia Șerban, Elena Petrișor, Dana Cioablă, Riana Frățulescu, Ariana Bucșă, Aida Bucșă, Anisia Hedre, Tania Moise. Vezetőedző: Orlando Ștefan.
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Nagy Boglárka, Fülöp Boglárka, Pintea-Scurtu Denisa Annamária, Részeg Beáta, Szőke Eszter, Tănase Dorina, Lőrincz Kitti, Eros Teodóra, Anabelle Natsi Nombot, Kádár Noémi. Cserejátékosok: Daradics Boglárka, Tulit Kriszta, Andrási Anna, Szabó Henriett, Lénárt Nikolett, Alexia Zănoagă, Trinfuj Boglárka. Stáb: Berkeczi Emőke (vezetőedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző).

A 3. helyért: Konstancai Farul–CSȘ Târgovişte 2–1 – hosszabbítás után (1–1, 0–0),
gólszerzők Nathalie Stoicescu (3. és 93.), illetve Ilinca Fura (31.).

Az U17-es korosztály számára kiírt bajnokságban 20 csapat vett részt – négy csoportba sorolva. A mérkőzések 2x40 percesek voltak. Minden csoportból az első két-két együttes jutott tovább a negyeddöntőbe, majd onnan a legjobb négy a gyulafehérvári négyes döntőbe.

Fotó: Berkeczi Emőke

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.