Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bombameglepetés a női focibajnokságban: a csíkiak legyőzték a címvédőt

Dobos László 2023. szeptember 16., 15:09 utolsó módosítás: 2023. szeptember 16., 15:45

Óriási meglepetés született a román női labdarúgó Szuperligában. Az FK Csíkszereda szombaton délután Gyulafehérváron legyűrte a címvédő kolozsváriakat, akik 11 éve uralják a pontvadászatot.

Bombameglepetés a női focibajnokságban: a csíkiak legyőzték a címvédőt
Nagy tettet vitték véghez Fotó: FK Csíkszereda

Történelmi siker az FK Csíkszereda győzelme, hiszen a székelyföldi csapat minden eddigi mérkőzésén vereséget szenvedett a Kolozsvári U Olimpia együttesétől, amely ráadásul egy héttel ezelőtt a női labdarúgó BL-selejtezőben is az első helyen végzett csoportjában, és továbbjutott a selejtezők rájátszásos párharcára.

Gyulafehérváron rendezték szombaton délután a Kolozsvár–Csíkszereda összecsapást, amely óriási harcot hozott. A találkozó első nagy gólhelyzetét a vendégek hagyták ki a 8. percben, amikor Magyarics tört kapura, a 16-oson belülről, ziccerben azonban a kapusba lőtte a labdát. A Balog Boglárka kapus és a Bartalis Barbara középhátvéd által vezérelt csíki védelem kitűnően zárt, a másik kapunál pedig az első 45 percben még volt két FK-helyzet: a 23. percben Tóbik Melánia lövését szögletre mentették, a 42. percben pedig Bartalis lövése kissé mellé ment.

Fotó: FK Csíkszereda

Kiegyensúlyozott játékkal kezdődött a második játékrész, az 58. percben az FK megszerezte a vezetést. Egy jobb oldalról beívelt szögletrúgást Bartalis passzolt vissza a kapu elé, ahonnan a jól helyezkedő Tóbik mintegy 6 méterről a hálóba lőtte (0–1).

A folytatásban a házigazda kolozsváriak támadtak többet, a 71. percben Bălăceanu bombáját bravúrral védte Balog. A ráadásban egy kis szerencséje is volt a vendégeknek, előbb egy szabadrúgás a kapu fölé szállt, a 96. percben pedig Marcu szintén fölé fejelt.

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 3. forduló:

Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda 0–1 (0–0).
Gólszerző: Tóbik Melánia (58. perc).
Játékvezetők: Alexandru Nicolae Șuvar, Adrian Răzvan Drăgan (mindketten Nagyszeben), Alexandru Turian (Zilah). Megfigyelő: Iosif Cosmin Chirilă (Gyulafehérvér).

Kolozsvári U Olimpia: Samantha Blazek – Florentina Iancu, Simona Sigheartău, Abiodun Famuditi, Andreea Pânzariu, Adina Giurgiu, Sonia Bumbar, Mikhail Johnson, Ioana Bălăceanu, Carmen Marcu, Adina Borodi. Cserejátékosok: Mara Bâtea, Bianca Brici, Delaney Lindhal, Varró Helga, Ana Filip, Bede Karina, Daiana Oneț. Stáb: Constantin Olariu (vezetőedző), David Damian (erőnléti edző), Carina Ciurean (kinetoterapeuta), Dan Bodocean (orvos).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Balázs Csilla, Bartalis Barbara, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Herczeg Andrea, Antal Anita, Mezőssy Melánia, Tóbik Melánia, Magyarics Zoé. Cserejátékosok: Tankó Réka, Albu Erika, Györgyicze Réka, Szentes Szabina, Mitri Rita, Nyéki Anna, Fülöp Boglárka, Abos Bianka, Péter Alexandra. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző) és Antal Alexandra (gyúró).

{E}

Női labdarúgó Szuperliga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Besztercei Gloria
3
3
0
0
9-0
9
2
Temesvári Poli
2
2
0
0
9-1
6
3
FK Csíkszereda
3
2
0
1
7-5
6
4
Konstancai Farul
2
1
0
1
5-1
3
5
Banat Girls
2
1
0
1
8-5
3
6
Kolozsvári U Olimpia
1
0
0
1
0-1
0
7
Marosvásárhelyi SE
2
0
0
2
0-10
0
8
CSM Alexandria
3
0
0
3
0-15
0

A következő forduló (szeptember 30-október 1.) programja: Konstancai Farul–FK Csíkszereda, Marosvásárhelyi Ladies SE–Kolozsvári U, CSM Alexandria–Banat Girls és Besztercei Gloria–Temesvári Poli.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.