Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bölöni László Tusványoson: egyre inkább úgy éreztem, hogy a kispadon a helyem

Sebestyén Ervin 2022. július 22., 17:45 utolsó módosítás: 2022. július 22., 17:46

Az egykori kiváló labdarúgó, jelenleg a francia Metz vezetőedzője, Bölöni László volt a vendég péntek délután Tusványoson. A marosvásárhelyi származású szakember játékosként és edzőként is remek karriert futott be, korábban együtt dolgozott Cristiano Ronaldóval. Az eseményen a múltjáról és a mindennapjairól beszélt.

Bölöni László Tusványoson: egyre inkább úgy éreztem, hogy a kispadon a helyem
Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Bölöni László és Kollarik Tamás Fotó: Farkas Tamás

„Pár hónappal ezelőtt lett volna lehetőségem, hogy én legyek a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, azonban az igazság az, hogy már akkor is láttam, hogy valami megmozduljon a romániai futballban, ahhoz előbb le kell bontani a házat. Ehhez kellene egy magabiztos terv, ami nincs meg. Borzasztó nagy befektetést kellene tenni, szellemi és fizikai szempontból is. Én ezt nem szerettem volna vállalni, így marad minden a régi, számomra marad a klubfutball” – mesélte Bölöni László.

A 69 éves szakember hozzátette, hogy azokban a napokban, amikor visszautasította az ajánlatot nagyon nehéz időszakot élt át, ugyanis nagyon sokat mérlegelt, hogy mi lenne a jó döntés. Összességében viszont tisztában volt azzal, hogy mi várna ott rá, így végül a nemleges válasz mellett döntött.

„A labdarúgó szövetség megkeresése előtt több klubnál jártam, voltak megkereséseim, azonban mindig az volt a válaszom, hogy nem.

Úgy éreztem ha lekötöm magam, akkor olyan csapatnál teszem meg, ami tényleg az én elveimmel azonosul”.

Azt is elárulta, hogy ebben az időszakban otthon volt Marosvásárhelyen, ahol nagyon sok emberrel beszélgetett és egyre inkább úgy érezte, hogy a kispadon a helye.

Fotó: Rostás Szabolcs

„Befutott egy ajánlat a Metz együttesétől, Franciaországból. Mindenféle szempontból kedvezőnek tűnt számomra, illetve az sem mellékes, hogy emiatt közelebb kerültem a lányomhoz is. A francia klubfutball teljesen más, különlegesnek érzem. Még akkor is, ha ez csak a másodosztály. Izgatott vagyok, hogy mit tudok kihozni a jelenlegi helyzetből”.

Az egykori válogatott labdarúgó kiemelte, hogy a csapat el kellett adja pár kulcsfontosságú játékosát a pénzügyi gondok miatt,

ettől függetlenül határozottan az a cél, hogy a következő szezonra feljussanak az élvonalba, ahová valójában való a Metz.

„El kell ismerni, hogy a magyar futball óriásit változott, főleg ami az infrastruktúrát illeti. Örülök, hogy ennyire sikeresek, most viszont nagyon magasra helyezték a lécet, így ezt túlszárnyalni sokkal nehezebb lesz. Bőven van még hová fejlődni, de kétségtelen, hogy jó úton haladnak” – fejezte ki véleményét Bölöni László.

Arról is szót ejtett, hogy hosszú évek óta egyéb elfoglaltsága is van a labdarúgás mellett, ugyanis egy könyv megírásán is dolgozik, reményei szerint a 2022-es év végére be is fejezi.

„Szerettem volna megtanulni gépelni, de nem tudtam, hogy mit írhatnék, így csak ültem a gép előtt. Sosem volt igazán jó ötletem, aztán szép lassan kialakult, hogy egy könyvet szeretnék megalkotni, amiben csak az az időszak szerepel, amit Romániában töltöttem.

Ezzel is jelezni szeretném, hogy itt is lehet sikereket elérni, és volt, hogy a román futball is nagyobb minőséget képvisel.

Ebben a könyvben csak a labdarúgó karrieremről esik szó, még nem készült el, de több, mint 400 oldalas eddig”.

Fotó: Rostás Szabolcs

Elmondta azt is hogy kapott egy megkeresést, hogy filmet készítenének róla, ami teljesen meglepte. Nem teljesen értette, hogy mi lesz a film üzenete. „Sok kérdésem volt ezzel kapcsolatban, azonban összességében jó lehetőséget láttam ebben, így a végére egyszerű lett a döntés”.

A beszélgetésben részt vett Kollarik Tamás is, aki a készülő Bölöni-film producere. „Rendkívül izgalmas Bölöni László története, így nagy örömet jelent számomra, hogy mi készíthetjük el ezt a filmet. Azt viszont szeretném kiemelni, hogy ez nem egy olyan alkotás lesz, amit csak a focit kedvelők néznek majd, bárkit képes lesz lekötni. Az a cél, hogy lehessen majd vetíteni Bukarestben, Budapesten, Kolozsváron, együtt lehetünk büszkék a mi hősünkre” – mondta el Kollarik.

Bölöni László kiemelte, szerettek volna forgatni Cristiano Ronaldóval is, a Covid előtt le is beszéltek mindent annak idején, amikor még a Juventus játékosa volt. Sajnos a járvány ezt nem tette lehetővé, de nem adják fel, dolgoznak még rajta. A portugál klasszisról elmesélte, hogy

a Sporting szakvezetőjeként egy edzőmérkőzésen hiányzott sok válogatott játékosa, ezért behívta Ronaldót is, többé pedig már nem engedte el a felnőtt keretből.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.